Inför premiären: Teg – Kiruna

Efter månader av sommarträning och träningsmatcher, så är äntligen seriestarten här för Tegs SK. Vi tar tempen med kapten Ledin!

Intervju med Jens Ledin

Liksom förra säsongen så är det Kiruna IF i seriepremiären hemma i T3 Center. Förra säsongen vann Teg med 3-1. Kan Teg upprepa detta resultat på söndag?

Teg fick det resultat man ville ha, i senast i mötet mot SK Lejon på bortais. Laget har ”haltat” betänkligt i träningsmatcherna, men det var proppen ur mot Lejon, där laget vann med klara 7-0. Tre mål av Palmebjörk, och noll insläppta mål av Lundberg i mötet mot Lejon, ger en viss trygghet inför söndags mötet hemma mot kända svårflirtade Kiruna IF.

Men laget har drabbats av några mindre bra skador på backsidan, och laget kan om det vill sig, ha hela fem backar på skadelistan i söndagens match. Som tur är, så har man full trupp på forwardssidan, där man har en stark bredd. Teg har även en skada på målvakten Joakim Moritz, men har istället fått in välmeriterade Daniel Wälitalo, som närmast kommer från grannen Björklöven. Det är emellertid Jimmy Lundberg som vaktar kassen på söndag.

Matcherna hemma mot norrbottningarna, brukar som oftast vara jämna och målsnåla, och det kommer säkerligen inte att vara något undantag på söndag. Enligt Kirunas hemsida, så har fyra av sex träningsmatcher slutat oavgjort för Kiruna. Laget är väl förberett för en jämn och tuff kamp. Man kommer till Umeå redan på lördag, och man gör det med ordinarie trupp.

Matchen i T3 Center startar 16.00, och det kommer att gå snabbt på isen, och må nu bästa lag vinna matchen. Teg behöver en bra start på hemmais, där tre bortamatcher följer efter hemmapremiären.

Biljettinformation

Aktuell omgång

2014-09-20 16:00 Kovlands IshF – Sollefteå HK
2014-09-21 16:00 Tegs SK – Kiruna IF
2014-09-21 16:00 Kalix UHC – SK Lejon
2014-09-21 16:00 Östersunds IK – Örnsköldsvik HF
2014-09-21 17:00 Piteå HC – Vännäs HC

Nyhetsarkiv