Inför Kovland – Teg

Teg åker till Ånäshallen på söndag, för match mot Kovlands IshF, och laget har två förluster i de två inledande omgångarna. Kan Teg ta sina första poäng på söndag mot Kovland?

Teg har fått en mindre bra start av serien, med två förluster i bagaget. Hemma mot Kiruna var det en jämn match, med en bra insats av tegarna, som kunde ha slutat hur som helst, och onsdagens bortamöte mot Vännäs var en milt sagt skral insats av Umeå-laget.

I båda matcherna, har Teg haft det svårt att vakna i inledningen av matcherna. Mot Kiruna tog det bara 52 sekunder innan det stod 1-0 till motståndarna, och i onsdagens match mot Vännäs tog hemmalaget ledningen efter 1:14. Det fanns liknade ”symtom” förra säsongen av Tegslaget, att inte vara med i början av matcherna.

Det som kan sägas om Tegs insats i onsdags, är att det finns  en hel del att jobba på, för att hitta både spelet och en bättre inställning av samtliga. Ska man vara med och slåss om en plats i Allettan, så krävs det nog ännu mer vilja. Det har förvisso bara gått två omgångar av serien, men serien är kort, med bara 20 omgångar, och det ”kostar” att inte vara med i början av serien.

Matchen som kommer på söndag, är nu ännu viktigare, med noll poäng på de två inledande matcherna. Så det är dags för laget att plocka fram de klassiska ”blåställen” och jobba sig fram till en seger i Ånäshallen på söndag.

Det är fortfarande skador på backarna Jesper Ericson, Victor Schill och Anton Jernberg. Man får även klara sig utan centern Johan Grönberg, och backen Oscar Molin, där den sistnämnde är utlånad till Björklöven.

Aktuell Omgång:

2014-09-28 16:00 Östersunds IK. – Kalix UHC Östersund Arena Hall A
2014-09-28 16:00 Sollefteå HK – Kiruna IF Niphallen
2014-09-28 16:00 IF Sundsvall Hockey – Vännäs HC Sundsvall Energi Arena
2014-09-28 16:00 Kovlands IshF – Tegs SK Ånäshallen
2014-09-28 16:00 Örnsköldsvik HF – Piteå HC Skyttishallen

Nyhetsarkiv