Betryggande vinst för Teg

Teg lyckades knäppa favorittippade Piteå på näsan och det med besked. 4-1 blev slutresultatet.

Teg tog emot hårdsatsande Piteå, men Teg visade ingen respekt för det, utan man gick ut med en enorm kampvilja redan från start. Teg gör första målet genom Johan Grönberg som snyggt styr in Anton Jernbergs skott från blålinjen. Kort därefter får Teg ett 5 mot 3-powerplay som man inte riktigt får struktur på. Men, de skulle få chansen igen kort därefter igen, och i det powerplayet står Oscar Molin för, troligtvis, ett av de finare mål vi kommer se i T3 Center denna säsong, en individuell prestation som betydde 2-0. I slutskedet av första perioden byter lagen chanser lite med varandra, men ingenting jättefarligt åt något håll.

Andra perioden är det mer Piteå, men det är ändå Teg som gör periodens första och enda mål genom Macus Eklund, som vallar in pucken bakom mål via målvaktens rygg. Jag frågade Marcus efter matchen om det var tänkt att valla in den, och han påstod att det var det, men jag undrar jag… Hursomhelst, 3-0 till Teg, och det stod sig resten utav perioden.

I den tredje och sista perioden försöker Piteå komma ikapp, men verkar aningen övertaggade och drar på sig utvisning efter utvisning. Teg kan dock inte konvertera på något utav deras Powerplay-försök, utan Piteå lyckas till slut reducera till 3-1 i spel sex mot fyra. Närmare än så kommer inte Piteå, då Tegs Jimmy Andersson kan stänga matchen med sitt 4-1-mål i tom bur. Roligt och välförtjänt!

Målskyttar Teg: Johan Grönberg, Oscar Molin, Marcus Eklund, Jimmy Andersson
Skottstatistik: 25-26