Tredje raka segern för Teg

Teg kunde ta sin tredje raka seger, när laget bortavann mot Örnsköldsvik med 6-3. I Teg fanns tvåmålsskytten Zakarias Granlund, som äntligen fick målskyttet att fungera.

Sammanfattningsvis, som är det laget som vinner denna match. Man får även ta ledningen i matchen, genom Malmsten, och ett första mål brukar vara en bra vinnare medicin. Ö-vik kvitterar innan pausen till den andra perioden, men det är Teg som är laget som för matchen i inlednings perioden.

Visst blir det lite hjärtat i halsgropen i början av mittenperioden, när Örnsköldsvik tar ledningen med 2-1. Teg hamnar i en svacka i några minuter, men kommer tillbaka med besked. Teg gör två rappa mål genom Ledin och Jönsson, och vips, så är det åter Teg i vinnarhålet med en 3-2 ledning, inför den tredje perioden. Ledins mål kom i PP dessutom.

Teg styr matchen, och man skapar en massa lägen till att utöka sin ledning, men den vill sig inte trots många fina lägen. Men i mitten av slutperioden, när Teg får spela i fem mot fyra, som utökar man till 4-2 när Granlund får göra säsongens första mål. Teg kontrollerar matchen, och man väntar kanske på ett ytterligare mål för gästerna. Men när Övik får en straff, och sätter den som betyder 4-3 till Teg, så kommer matchen i lite darr. För Tegs del så får man chansen i fem mot tre, strax därpå, och då är han framme igen den där Granlund och gör sitt andra mål i matchen. 5-3 till Teg, och matchen känns avgjord. Sedan kommer ytterligare ett ännu mål i tom kasse, som ger 6-3 till Teg, när Grönberg får sista ordet i matchen.

Skön seger för Teg, som tar sin tredje raka seger. Och man kan nu se fram emot mot mötet mot SK Lejon näst kommande torsdag.

Matchfakta: 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)
Skott: 27-41
Målskyttar Teg: Zakarias Granlund 2, Marcus Malmsten, Jens Ledin, Andreas Jönsson och Johan Grönberg