Inför Teg – Lejon med Zakarias Granlund

Tegs SK fortsätter poängjakten på torsdag, när laget gästas av SK Lejon. Lejon tog sin första trepoängare i den senaste bortamatchen mot Sollefteå, och Teg har inför matchen tre raka segrar i ryggen!

Teg har haft en veckas uppehåll i matcher, och ska nu åter ta sig an en match. Denna gång så har vi ett Västerbottensderby i T3 Center mellan Teg som jagar poäng, och Lejon som vill vinna sin andra trepoängare. Lejon hade en tuff öppning av serien, liksom Teg. Skillnaden var väl att för Lejons del var det idel storförluster i de tre inledande omgångarna. Men Lejon har ”spottat upp sig” och har just nu en klart bättre trend än den i inledningen av serien. Senaste matchen blev den en 5-1 vinst borta mot Sollefteå.

Teg kommer till matchen med tre raka vinster (Sollefteå, Kiruna och Örnsköldsvik) och har efter den tröga starten hittat formen. Det var som sagt en trög start för Teg, som på de tre första matcherna hade svårt med målskyttet, och utdelningen blev sex mål på de tre inledande omgångarna för Umeå-laget. I de tre senaste matcherna har man fått målskyttet att fungera, med 15 mål på dessa tre matcher. Och det har gett tre segrar för laget, som har haft hela tio målskyttar på dessa 15 mål. De spelare som stått för mer än ett mål är Johan Grönberg med 3 mål, Zebastian Possler 2 mål, Marcus Malmsten 2 mål och Zakarias Granlund 2 mål. Utöver målskyttet så har man även fått fart på powerplay, där det kommit sex mål i de tre senaste matcherna.

Hemsidan fick ett kort snack med förra matchens tvåmålsskytt Zakarias Granlund.

Hur är läget i laget efter tre raka vinster?

– Vi har blivit bättre och bättre den senaste tiden, och självförtroendet har kommit in i laget. I början var det mycket som inte gick vår väg, som gjorde att vi tappade vårt självförtroende. Vi har spelat ihop oss, och är mera ett lag nu än i början av serien. Men just nu känns det bra, trots att vi inte gjort vår bästa match ännu.

Har ni behållet formen under speluppehållet?

– Ja, vi har haft bra träningar under den senaste veckan, och jag tror inte det varit till nackdel med ett uppehåll. Jag tror däremot att uppehållet varit bra för oss, för att hämta nya krafter till kommande matcher. Vi ser fram emot torsdagens match mot Lejon, som spelat upp sig de senaste matcherna, och det blir en match där vi måste vara på tårna för att vinna.

Teg saknar fortfarande några backar inför torsdags matchen, men på forwardssidan finns inga skador eller sjukdomar.

Biljettinformation

Biljettinformation finns här!

Aktuell omgång

2014-10-21 19:00 Vännäs HC – Kiruna IF
2014-10-22 19:00 Östersunds IK. – IF Sundsvall Hockey
2014-10-22 19:00 Sollefteå HK – Örnsköldsvik HF
2014-10-23 19:00 Tegs SK – SK Lejon
2014-10-23 19:00 Piteå HC – Kalix UHC LF Arena

Nyhetsarkiv