Straffvinst hemma mot Lejon

Det satt långt inne, men Teg lyckades ändå vinna matchen mot Lejon med 1-0 efter straffavgörande. Lyssna vad Daniel Palmebjörk har att säga om matchen!

Teg lyckades till slut få med sig två pinnar hemma mot Lejon denna torsdagsafton, men det satt långt inne i en match som var lite av ett sömnpiller. Inte blev det bättre av att matchen sköts upp 15 minuter pga. problem med kylanläggningen. Första perioden var boxplay melodin för Teg. Två tidigare utvisningar resulterade i att Lejon hade det mesta utav första halvan, men Teg kunde jobba sig in igen och har även ett skott i stolpen utav Daniel Palmebjörk, i en annars rätt tråkig period ishockeymässigt.

Andra perioden fortsätter där den första perioden slutade, inget bra tempo och inget etablerat spel utan några gratischanser och bjudningar från vardera lag. Men Teg får igång sitt powerplay som man jobbat med, och i ett och samma PP träffar Zackarias Granlund målramen två gånger. Perioden slutar i boxplay för Teg som fortsatte in till inledningen av tredje.

I tredje perioden började Teg med att kriga sig igenom ett boxplay, och resten utav perioden var det Teg som höll i taktpinnen. Teg etablerade spel och tryckte på mot mål gång på gång, men Simon Zurawski i Lejons mål tordes vara omutlig. Johan Grönberg har även ett skott i ribban (eller var det mål?) i slutet av perioden, men domare Söderberg var tydlig med sin bedömning – inget mål.

Inga riktiga chanser på övertid, men Teg kunde till sist avgöra matchen på straffar genom mål av Johan Grönberg och Daniel Palmebjörk.