Förlust i genrepet

Seriestart i T3 Center 18/9

Teg fick se sig besegrad i genrepet mot Örnsköldsvik med 2-4. Trots förlusten var det ett godkänt betyg till Tegs laget.

Teg hade redan i början av matchen fina chanser, och den kom tidigt i matchen ett lednings mål, när Joar Moilanen (bilden) satte 1-0 till Teg. Repliken kom snabbt av gästerna, som kvitterade strax därpå i powerplay. Och inte nog med detta, så kom 2-1 till Ö-vik, bara nio sekunder efter kvitteringen.

Mitten perioden var jämn och innehöll endast ett mål. Ock det var Teg som stod för målet, när Andreas Vikström kvittera till 2-2 i mitten av perioden.

Även tredje perioden började med ett böljande spel, och även i powerplay så kunde gästande Ö-vik ta ledningen med 3-2. Jobbigt mål för hemmalaget, som bet ihop och skapade chanser mot Tegs produkten Emil Hedman i Ö-viks kassen. Och kvitteringen kom, trodda alla, i mitten av perioden till 3-3. Men det var ett ”hjärnsläpp” av domaren som dömde bort målet.

Och strax efter det bortdömda målet kom istället 4-2 till gästerna, ett mål som stängde matchen.

Sammanfattningsvis en OK match av hemmalaget, som trots förlusten kan se fram emot seriepremiären den 18/9 mot Sundsvall.

David Lindgren i Tegs kassen var bra denna match, och kunde inte göra mycket på de fyra målen han fick släppa in. Positivt i Teg var Roger Lundmark, som blir mer och mer varm i Tegs dressen. Även Eddie Jinglöv och Ludvig Niederbach visade fina takter.

Matchen: 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)

Målgörare Teg: Joar Moilanen, Andreas Vikström

Skotten: 27-31 (10-8, 9-9, 8-14)

Domare: Jonaas Tossman, Lycksele