Sundsvall för svåra för Teg

Tegs SK Hockey fick se sig besegrad av exallsvensk Sundsvall i T3 Center. Förlusten blev 2-7, efter det att Teg läckte väl mycket i mittenperioden, som gästerna vann med 4-0.

Teg fick jobba mycket i inledningsperioden, där utvisningarna satte laget i ett prekärt läge. Men det var inte i PP laget skulle släppa in periodens enda mål, utan en frispelning från gästerna, som blev fri från mittlinjen och satte 0-1 i matchen.

Mittenperioden var den period Teg förlorade matchen siffermässigt. Hela fyra mål kom av gästerna i andra perioden, trots storspel av David Lindgren i Tegs kassen. Teg var allt annat än loja i perioden, men mål kom i fel läge för hemmalaget, som fick gå mållös även i mittenperioden.

Och med 0-5 inför tredje perioden, var det inget som tydde på att Teg skulle vända på steken. Och värre blev det när Sundsvall redan i början av densamma gjorde 6-0. Men trots detta så var Teg konsekventa och jobbade vidare, dock mot ett för dagen klart bättre Sundsvall. Även 7-0 till gästerna skulle komma, och all såg ut att sluta med noll mål för hemmalaget. Men när Joakim Nilsson långpassade till Oliver Norqvist (bilden) , som fri med mycket möda satte ettan till hemmalaget. Och när Sundsvall fick två utvisningar i slutet av matchen kom även tvåan, när Andreas Vikström fastställde slutresultatet till 2-7.

Så var då första matchen avverkat för Teg, som denna dag fick möta seriefavoriterna Sundsvall. Gästerna hade ett klart högre tempo i benen, och verkar vara de favoriter som alla tror.

Teg gör trots allt en bra match, med tanke på 17 nya spelare i truppen, och där många inte spelat på denna nivå. Tufft att förlora med fem mål, men det var ändå saker som laget kan ta med sig till kommande matcher. Lindgren i kassen var klart bäst i laget, och i övrigt var det många som jobbade hårt och framför allt inte hängde läpp, trots vad som stod på resultattavlan.

Nu vänta tre bortamatcher för Teg, Sollefteå, Lejon och Vännäs.

Matchen: 2 – 7 (0-1, 0-4, 2-2)

Målgörare Teg: Oliver Norqvist, Andreas Vikström

Skotten: 28-34 (3-13, 11-13, 14-8)

Domare: Mikael hedberg, Skellefteå