Straff förlust för Teg

Målsnålt mot Lejon

Teg hade en 1-0 ledning när fyra minuter var kav av tredje perioden, när Lejon kvitterade i sitt powerplay. Matchen till straffar, där det behövdes 14 straffar för att kora segarna. Och det var Lejon som drog det längsta strået i straffläggningen. Tegs målskytt var Kim Sehlstedt (bilden)

Det var en riktig mål snål match i Skellefteå Kraft Arena där det åter blev att ”bita i det sura äpplet” för Teg andra matchen i rad. Chanser för lagen saknades inte, där det var målvakterna som fick spela huvudrollen. Först i slutet av den tredje perioden kom båda målen, och båda i powerplay. Det var Teg som tog ledningen genom Kim Sehlstedt, som såg ut att bli segermålet. Men i slutet av perioden var det Lejon som fick powerplay, och kvitterade när endast fyra minuter återstod av tredje perioden.

Fjärde perioden blev mållös, och matchen till straffar. Eddie Jinglöv satte första straffen, men det var Lejon som både kvitterade i straffar och satte avgörande straffen efter 14 straffar.

En poäng till Teg, som nu tappat på i slutet i två raka matcher. Tillfälligheter eller inte? Men å andra sidan brukar det jämna ut sig under en hel serie.

Wirtala efter matchen:

”Vi gör en klart bra match, och har kommandot i den tredje perioden, där vi skulle fått mer utdelning. Vi håller ihop det bra, och det var främst trion Skeppström, Lindberg och Hiiiti som var de främsta idag”.

Matchresultat: 2 – 1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Målgörare Teg: Kim Sehlstedt

Skott: 29-33 (12-10, 7-6, 6-16, 3-1, 1-0)

Domare: Hans Waara