Kirunas powerplay Tegs fall

Klart tung att inte få med sig poäng !

Teg gör en riktigt bra match hemma mot Kiruna, men det var tre mål i Kirunas powerplay som avgjorde matchen. Teg ende målskytt var Andreas Vikström(bilden).

Teg gör tre bra perioder, men får inte med sig något i poängväg, i matchen hemma mot Kiruna. Efter en jämn match som böljade fram och tillbaka en hel del, så var det Tegs oförmåga i att göra mål och Kirunas förmåga att gör mål i sina powerplay, som gjorde att matchen sluta med Kiruna seger.

Kiruna tar ledningen i mitten av andra perioden, när man fick chansen i spel fem mot tre. Teg hade en del boxplay att avstyra i perioden, och fick jobba hårt i egen zon. Perioden stannade med ett mål.

Teg fick en drömstart i den tredje perioden, när Andreas Vikström fick kvittera med en drömträff dryga två minuter in i perioden. Men lyckan skulle bli kort, när knappa minuten senare åter Kiruna tog ledningen med 2-1. Målet kom ur ingenting, när pucken studsade ut från kortsargen. Ett riktigt tungt mål för hemmalaget, som fick energi av kvitterings målet. Och värre blev det när Kiruna åter i powerplay utökade till 3-1 i mitten av perioden. Målet blev en kalldusch för Teg, som nu var långt ifrån poäng i matchen. Det skulle komma ännu ett mål innan slutsignalen,. När Kiruna åter i PP gjorde 4-1, när 15 sekunder återstod av tredje perioden.

Klart tung att inte få med sig poäng i denna match, där framförallt 1-2 målet var rätt så avgörande. Sedan var det även åter målskyttet som var ett aber för hemmalaget, som även i denna match inte fick målskyttet att fungera.

David Lindgren i kassen gör en bra match, och visade att laget har två bra målvakter. Kim Sehlstedt var bäste back, och Andreas Vikström tillsamman med Joakim Nilsson var vassast bland forwards.

Ny chans för Teg att ta poäng på onsdag, när Östersund gästar T3 Center klockan 19.00.

Matchresultat: 1 – 4 (0-0, 0-1, 1-3)

Målgörare Teg: Andreas Vikström

Skott: 18-26 (8-7, 3-10, 7-9)

Domare: Jonas Tossman, Lycksele