Till slut kom segern

En viktig seger förTeg!

Teg tog sin första seger, när laget hemma i T3 Center vann mot Brunflo med 3-2. Segerskytten Marcus Eklund (bilden), stod för viktiga 3-1 målet två sekunder innan andra pausvilan.

Teg tog en viktig seger hemma mot Brunflo, och man gjorde det med att göra två snabba mål i mitten av första perioden. Första målet kom när Sågström fick ett fint pass av Lundmark, och med ett rapp skott gav ledningen till Teg. Andra målet var signerad Niederbach som slet sig loss och rakade in 2-0 till hemmalaget. 2-0 till Teg efter en period som var rätt så jämn, med övertag till Teg i andra halvan av densamma.

Mitten perioden skulle bjuda på två mål. Brunflos reducering till 1-2 kom efter att Teg var bakåt pressad när laget fick spela boxplay. Teg hade det jobbigt fram till den femtonde minuten av perioden. Men de fem sista minuterna av perioden var det Teg som tryckte på och skapade en hel del chanser. Bland annat hade Hiitti en riktig vass chans. Men det blev trots allt utdelning för Teg, som när endast två sekunder återstod av perioden, när Marcus Eklund daskade in 3-1 till Teg.

Teg ville verkligen bevaka sin tvåmåls ledning, men fick ge sig när Brunflo i powerplay satte reduceringen till 2-3 en bit in i tredje perioden. Men med bra inställning och med ett bra målvaktsspel av Joakim Andersson, kom inte Brunflo närmare, utan matchen till Teg, som därmed fick sin första seger i serien.

En viktig seger till Teg, som nu kan blicka framåt och man kan se att laget kan vinna matcher, efter många misslyckande. Nämnde Andersson i målet hade en bra dag, som stoppade 28 skott i matchen. I övrigt var det mycket som handlade om trion Eklund, Jinglöv och Niederbach som skapade en hel del offensivt. Bland backarna var det Sågström och Berglin som hade en bra dag.

Nu väntar en borta turné till Haparanda och Kalix kommande helg för laget.

Matchresultat: 3 – 2 (2-0, 1-1, 0-1)

Målgörare Teg: Alexander Sågström, Ludvig Niederbach, Marcus Eklund

Skott: 21-30 (10-10,9-7, 2-13)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå