Poäng mot Asplöven, trots allt

Teg var tre minuter från en tre poängare !

Teg var tre minuter från en tre poängare borta mot Asplöven i ICA Arena. Men det blev trots allt en poäng för Umeå-laget som i boxplay fick se när Asplöven avgjorde i fjärde perioden. En av målskyttarna var för dagen forwarden Hampus Falk (bilden) som även hade en assist i matchen.

Teg tar trots allt en poäng borta mot serieledarna Asplöven, som säkert var en besvikelse direkt efter matchen, där Teg var ytterst nära att knipa alla tre poängen i matchen. Och det var deras eget PP som var olycklig i matchen. Två av Asplövens mål kom i Tegs PP, och deras tredje, som blev segermålet kom i Tegs boxplay. Man kan klart säga att special teams blev avgörande i denna match.

Annars var det Teg som tog ledningen i mitten av inledningsperioden. Och det kom en sur kvittering för Asplöven i slutsekunderna, när Teg hade chansen i powerplay. Kryss efter den första perioden, som var jämn.

Den andra perioden var mållös, och det var en hel del Asplöven i perioden, där Teg var allt annat än ofarliga.

Tredje perioden blev riktigt innehållsrik, med massor av utvisningar för framför allt Teg, som hade hela 14 minuter i fel box. Men det var Teg som åter tog ledningen i inledningen av perioden, när Dennis Andersson satte 2-1 till Wirtalas lag. Sedan var det mest spel i underläge för Tegs laget. Och till slut kom kvitteringen för Asplöven, när prick tre minuter återstod av tredje perioden. Men det var inte i powerplay som målet kom, utan åter så var Asplöven gör ännu ett mål i boxplay.

I övertidsperioden så kom då segermålet för Asplöven, som i powerplay kunde sätta segerstruten till 3-2 för Haparanda laget. Surt att förlora på detta sätt, men dock en oväntad poäng till Teg.

Totalt så är det en fin insats av laget, där poängen var en lagseger, där David Lindgren var en av de bästa för kvällen. Victor Skeppström täckte ett skott, och åkte på en skada, som gör hans medverkan i söndagens match är osäker. Kalix väntar på söndag klockan 16.00.

Matchresultat: 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

Målgörare Teg: Hampus Falk, Dennis Andersson

Skott: 46-23 (13-11, 15-9, 18-3, 1-0)

Domare: Jim Bergqvist