Förlust i slutminuterna

Bra laginsats, trots förlust!

Teg kammade noll mot Kalix i söndagens match, där en Tegs utvisning i slutet av matchen blev ödesdiger för laget. Vid ställningen 3-3, efter att Teg hämtat upp ett 1-3 underläge, så gör Kalix segermålet 4-3 i powerplay. En av Tegs tre målskyttar var backen Valtteri Kotanen (bilden).

Teg gör åter en bra insats när laget i söndagens match trots allt fick se sig besegrad med uddamålet.

Efter en mållös första period, så var det hemmalaget som tog ledningen i matchen efter dryga halva matchen. Men en snabb replik av Teg kom redan efter knappa två minuter när Marcus Eklund kvitterade gör sitt Teg. Men det blev en kortvarig glädje för Umeå-laget som fick se Kalix åter ta ledningen med 2-1 bara dryga två minuter efter Tegs kvittering. Perioden stannade med en 2-1 ledning för hemmalaget Kalix.

Öppen match inför den tredje perioden, som bara hade spelats fem minuter när Kalix utökade till 3-1 och det såg inte speciellt ljust ut för Teg efter detta mål. Men även åter, så kunde Teg reducera till 2-3 bara två minuter efter Kalix mål, när Eddie Jinglöv gör sitt första mål för säsongen. Målet gav energi till Teg som åter fick vittring på ytterligare mål. Och kvitteringen skulle komma efter cirka 13 minuter då backen Valtteri Kotanen kvitterar till 3-3, med sitt första mål för säsongen. Matchen såg ut att gå till ännu en övertids match. Men när Teg åkte på en utvisning i slutet av matchen, så kom nesliga 4-3 till hemmalaget i powerplay. Teg försökte komma till en kvittering, men lyckades inte riktigt med ett kvitterings mål.

Det blev noll poäng i söndagens match, och en poäng i mötet mot Asplöven på lördag. Det kunde lika gärna var tre, fyra eller fem poäng i dessa matcher, där laget gör två bra kämpa insatser, med bra målvaktsspel. För dagen var det Joakim Andersson i kassen, som gjorde en finfin insats, trots fyra insläppte mål.

Nu väntar uppehåll till kommande helg, när det är returmöte på helgens matcher. Kalix på lördag i T3 Center, och Asplöven på söndag.

Matchresultat: 4 – 3 (0-0, 2-1, 2-2)

Målgörare Teg: Marcus Eklund, Eddie Jinglöv, Valtteri Kotanen

Skott: 30-18 (8-3, 12-3, 10-12)

Domare: Hans Waara, Kiruna