Teg gav bort matchen

Örnsköldsvik var effektiva!

Teg gör en rätt så slätstruken insats i T3 Center när laget mötte Örnsköldsvik HF. Och det var i period ett, som laget gav bort matchen, som till slut stannade med en förlust med 3-8. En av Tegs målskyttar var Joakim Lövgren (bilden)

Tegs första period var allt annat än bra i det defensiva spelet, där gästerna fick göra tre alltför lätta mål. Örnsköldsvik tog ledningen i mitten av perioden, och strax efter gästernas ledningsmål så hade Alex Germano en träff i ribban, som var typiskt för hemmalaget denna kväll. Skotten var jämna 210-11 efter en period, som gästerna vinner med 3-0.

Och inte blev det lättare när Ö-vik även gör 4-0 i inledningen av mittenperioden. Även detta mål allt för enkelt. Sedan kom strax därpå ”spiken i kistan” när Ö-vik gör 5-0 i powerplay. Teg reducerar visserligen till 1-5 genom Marcus Eklund, men det kom en snabb replik till 1-6 knappa minuten efter Eklunds mål, som släckte allt hopp för hemmalaget. Teg gör visserligen 2-6 i slutet av perioden, när Joakim Lövgren dundrar in 2-6, men allt var förlorat efter den andra perioden, som faktiskt Teg vinner skotten.

Tredje perioden blir en transportsträcka fram till slutsignalen. Teg reducerar till 3-6 i mitten av perioden, och ett lite hopp tändes för Teg. Men det blev ett mycket kort hopp, när Ö-vik åter nätade dubbelt upp, och raskt stod det 3-8 på anslagstavlan.

Tegs insats i denna match var allt annat än godkänt, och man ger ju bort matchen i den första perioden. Backarna Kim Sehlstedt och Adam Berglin var stabilast i hemmalaget, där tyvärr Berglin fick utgå i den tredje perioden, efter en smäll i ansiktet. Framåt var det inte många som kom upp i normal standard. Ny match väntar på onsdag, när laget åker till Östersund för match.

Matchresultat: 3 – 8 (0-3, 2-3, 1-2)

Målgörare Teg: Marcus Eklund, Joakim Lövgren, Adam Berglin

Skott: 29-28 (10-11, 14-10, 6-7)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå