Effektivt Teg storvann

Fyra mål i powerplay av Teg!

Det var ”proppen ur” när Teg hemma i T3 Center fick sig en storseger mot SK Lejon. Siffrorna blev hela 7-1, där Teg hade sju målgörare i matchen. En av den var Victor Jonason (bilden), som var lite av matchens lirare med ett mål och ett gediget spel.

Det var Västerbottens derby i T3 center, och viktiga poäng stod på spel. OCH DET VAR Teg som genast tog tag i taktpinnen, och visade tredan i inledningen att detta var en match man ville vinna, Och man hade en lyckominut i mitten av period ett, när det kom både 1-0 och 2-0. Perioden stannade med en tvåmålsledning för Teg, som får utdelning på sina chanser.

Mitten perioden var det en hel del Teg, som radade upp chanser, och alla väntade på utdelning för hemmalaget. Men effektivitet var inte bra i mittenperioden från Tegs sida. Lejon stack upp då och då, och när Teg fick powerplay i slutet av perioden, så slarvade Teg på offensiva blå, och Lejon fick friläge, som David Lindgren räddade med hjälp av stolpen. Och strax där på så kom utdelningen för Teg i PP, som satte 3-0, som blev avgörande i matchen. Perioden stannade med endast ett mål i mittenperioden.

Med ett mål i powerplay i mitten perioden, så skulle de komma ytterligare tre i den sista perioden, när Teg gick från 3-0 till slutliga 7-1. Lejon fick lite snöpligt spräcka Lindgren och Tegs nolla med sekunder kvar av matchen.

Teg vinner matchen rättvist, och man gör hela sju mål, med sju olika målskyttar. Noterbart är att Alex Germano gör fyra poäng i matchen. En bra insats av laget, där det var många som får bra betyg i denna match. Extra plus till backen för kvällen, Roger Lundmark och centern Victor Jonason. Även Eddie Jinglöv gör en bra match. Även ett stort plus till de fyra målen som kom i powerplay.

Nu väntar åter ett derby på onsdag, när Vännäs HC gästar T3 Center.

Matchresultat: 7 – 1 (2-0, 1-0, 4-1)

Målgörare Teg: Eddie Jinglöv, Joakim Lövgren, Joar Moilanen, Victor Jonason, Marcus Eklund, Valtteri Kotanen, Max Stenman

Skott: 29-27 (7-5, 9-9, 10-13)

Domare: Marcus Olsson, Röbäck