Drömstart av Teg i Vårserien

Ett extra plus till inlånade Isak Nilsson !

Teg har tydligen konserverat sin fina form från slutet av grundserien, när laget hemma i T3 Center besegrade Kiruna IF med 5-4. Det var i mittenperioden som Teg grundlade seger, med 3-0 i densamma. Teg hade en tvåmålsskytt i backen Adam Berglin (bilden).

Alla odds var emot Teg i onsdagens hemmamatch, när man saknade hela åtta spelare när laget tog emot seriefavoriten Kiruna. Men Teg ville annat än var oddssättarna hade som odds på Teg. Legat visade verkligen att man kunde vinna matchen, och receptet var hårt jobb över hela banan, och en effektivitet som hamnade på dryga 20 procent i matchen.

 Och man tog ledningen i mitten av inledningsperioden, trots att man hade en trög start i matchen. Och man hann även med att utöka till 2-0 i slutet av period ett. Tyvärr så blev det allt för slappt i egen zon, när Kiruna fick reducera till 1-2 20 sekunder senare. Perioden stannade med en 2-1 ledning till Teg.

Mitten perioden skulle bli perioden som gav tre poäng till Teg. Man hade verkligen flyt, och man var effektiv när man Utökade till både 3-1 och 4-1 plus att 5-1 kom i slutet av perioden. En riktigt bra period av hemmalaget, som tvingade Kiruna till timeout och målvaktsbyte i mitten perioden.

Teg fick starta tredje perioden med en man kort, och hastigt och mindre lustigt kom ännu en utvisning för Tegs laget. Och det dröjde inte länge när Kiruna reducerade till 2-5 i PP. Och man var snabb värre, när man 11 sekunder senare satte 3-5 i spel fem mot fyra. Och plötsligt så var Kiruna med i matchen. Lite darrigt blev det för hemmalaget efter dessa mål. Och mera darrigt skulle det bli. När Kiruna kröp allt närmare när man satte 4-5 i mitten av perioden

 

En Teg höll undan med ett smart och hårt jobbande lag, som höll undan matchen ut. En riktigt trevlig seger för Teg, som får en riktig drömstart av Vårserien.

Segern är in mång och mycket en lagseger, där många tog det ansvar man hade. Joakim Andersson var en av de som bidrog till segern. Bland backarna var Berglin (två mål) Falk de främsta. Falks offensiv gav frukt i denna match. Bland forwards var det Victor Jonason som stack ut mest. Men en riktig bra match även av Dennis Andersson, Philip Falt och Hampus Lindberg. Ett extra plus till inlånade Isak Nilsson från Björklöven J20 som hade två assist, och visade att han hör hemma på denna nivå.

Kommande match är på söndag, när Brunflo väntar på borta is.

Matchresultat: 5-4 (2-1, 3-0, 0-3)

   

Målgörare Teg: Adam Berglin 2, Victor Skeppström, Victor Jonason, Alex Germano

Skott: 24-36 (6-11, 8-14, 10-11)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå

 

 

Nyhetsarkiv