Moilanen segerhjälte, när Teg vann

Bra lagmoral gav segern!

Efter en riktigt dålig första period av Teg, och med en 0-3 underläge efter densamma, så vände Teg matchen och vann på övertid med 5-4. Och stor segerhjälte var tremålsskytten Joar Moilanen med segermålet och tre fullträffar i matchen.

Teg fick allt annat än en bra start av matchen, när laget redan efter den första perioden hade ett 0-3 underläge. Man hade dock chansen till kvittering, när laget fick en straff i mitten av perioden, men som Germano missade.

Däremot så var det ”nytt Teg” i den andra perioden. Laget hade energi och man var fast besluten att stryka ett streck över den miserabla första perioden. Och redan i inledningen av perioden så reducerar Teg, när Andreas Vikström ger nytt hopp för Umeå-laget, Och man spädde på med 2-3 när Germano fick en liten revansch efter missade straffen, när han satte 2-3 en bra bit in i perioden. Och av bara farten så kom kvitteringen i powerplay, när den blivande tremålsskytten Joar Moilanen satte 3-3. Strax efter Tegs kvittering så var det kurr med två spelare ur varje lag, och det blev spel tre mot tre. Och det var Brunflo som tjänade på kurre, när man strax innan paus satte 4-3, som var riktigt surt för Virtalas lag.

Tredje perioden var det mest ställningskrig, där inget av lagen ville bjuda på några misstag. Det blev en mållös period ända fram till slutminuten, när Virtala tog timeout och plockade ut målvakten Lindgren ur kassen och satsade på spel sex mot fem. Och utdelningen kom när det endast återstod 49 sekunder. Och det var Moilanen som kvitterade med sitt andra mål för kvällen.

Matchen till overtime, där det efter knappa fyra minuter återstod av övertiden, så satte Joar Moilanen sitt tredje mål för kvällen och segermålet för Teg, som vinner matchen, och gör det efter en trög start i matchen.

Teg tar därigenom sin andra raka seger i Vårserien, och har fåt en riktig bra start av en serie som verkar bli ett getingbo. Segern till laget kom igenom ett hårt jobb och bra lagmoral, och man hämtade upp 0-3 underläget. Och ett extra plus till målsprutan Moilanen som gör segermålet och tre mål i matchen.

Tegs kommande match är nu på onsdag, när Sollefteå väntar i T3 Center.

Matchresultat: 4 – 5 (3-0, 1-3, 0-1, 0-1)

Målgörare Teg: Joar Moilanen 3, Andreas Vikström, Alex Germano

Skott: 41-27 (18-7, 14-11, 8-8, 1-1)

Domare: Filip Eriksson