Teg tog femte raka segern

Storspel av Lindgren i kassen!

Tegs SK Hockey befäste sin andra plats i serien, när man på bortais besegrade Vännäs HC med 3-1. Det är lagets femte seger av fem möjliga i Våserien, och man visade åter att laget är inne i ett vinnarspår. Vass i kassen i Teg var David Lindgren (bilden), som motade hela 42 skott i matchen.

Derbyt i Vännäs Ishall blev så jämt och ovisst som förväntat, Teg vinner matchen med 3-1 efter en smakstart, när Andreas Vikström ger laget ledningen efter dryga fyra minuter. Målet kommer i powerplay, där han assisterades av Philip Fält. Och man nöjde sig inte med detta, utan bara dryga fyra minuter efter 1-0 målet, så ger Joar Moilanen laget en 2-0 ledning. Bättre start än man hade väntat. Men innan periodens slut så kunde Vännäs reducera till 1-0 i powerplay, när klockan visade 10,55. Perioden stannade med en 2-1 ledning för Umeå-laget, och med jämna 11-11 i skott.

Sedan så kom nästan två perioder utan något mål. Vännäs försökte med all, för att komma ikapp. Men i Tegs kassen var David Lindgren på sitt bästa humör, och räddade alla försök till nätkänning för hemmalaget. Hemmalaget vinner skotten med 32-16 i de två sista perioderna, men det är Teg som vinner dessa två perioder med 1-0.

Vännäs tar ut Moritz ur kassen, samtidigt som man tar timeout, när dryga två minuter återstod av tredje perioden. Man jagade kvittering, och Teg ville verkligen ta de tre poängen man hade, och man höll undan. Istället så kom 3-1 till Teg i tom kasse, när Joakim åter blir målskytt i match nummer två. Han har nu avgjort de två senaste matcherna med ett mål i slutsekunderna.

Teg gör åter en stark insats, och man gör det med en stark laginsats, och med en storspelande David Lindgren i kassen. Svårt att peka ut någon enskild spelare, där alla bidrog starkt till seger insatsen.

Nu väntar en spelledig helg för laget. Man åker till Skyttishallen kommande onsdag för match mot serieledande Örnsköldsvik för att spela av halva serien.

Matchresultat: 1 – 3 (1-2, 0-0, 0-1)

Målgörare Teg: Joakim Vikström, Joar Moilanen, Joakim Nilsson

Skott: 43-27 (11-11, 15-10, 17-6)

Domare: Jonas Tossman, Lycksele