Segersviten bröts i Skyttishallen

Teg nollad!

Det blev ingen sjätte raka seger för Tegs SK Hockey, när laget mötte Örnsköldsvik i Skyttishallen. Förlusten skrevs till 0-3, där det var första perioden, som var stor del i nederlaget mot serieledande Ö-vik.

Teg hade chansen att hänga på Örnsköldsvik i kampen om en playoff plats. Men istället för tre poäng upp till Ö-vik, blev det nu nio poäng upp till serieledande Ö-vik, som nu har playoff platsen mer eller mindre säkrad.

Teg fick allt annat än en bra start i matchen, när laget redan efterdryga tre minuter hade ett 0-1 underläge. Teg hade inte ”kräm i benen” i den första perioden, och det var en hel del hemmalaget som styrde och ställde. Och man kunde även utöka till 2-0, när laget hade powerplay i mitten av perioden. Det stannade med ett 0-2 underläge för Teg, efter den första perioden, som laget kan vara nöjd med.

Teg kom in i den andra perioden med klart mera energi, och jagade reducering. Men det kom istället även ett tidigt mål i mitten perioden för hemmalaget, som utökade till 3-0 knappa fem minuter in i perioden. Teg försökte att komma in i matchen, och det tidiga målet i mitten perioden, gjorde det ännu jobbigare än en tvåmåls underläge. Perioden stannade med ett mål, och Teg kunde inte hitta en reducering innan period paus.

Teg bet ihop i tredje perioden, och jobbade vidare för att komma ikapp. Laget har vänt matcher tidigare, och man jobbade verkligen i slutperioden för att hitta nätet. Man gör sin bästa period i slutrundan, men blir mållös i tredje perioden, och i matchen. Perioden blev mållös, och den första förlusten i Vårseiren var ett faktum.

Teg får ta nya tag kommande onsdag, när det åter stundar derby i T3 Center, när Vännäs HC står som gäster.

Matchresultat: 3 – 0 (2-0, 1-0, 0-0)