Straff seger för Teg mot Vännäs

Vikström segerskytt!

Teg kom åter upp på segervägen, när laget hemma vann mot Vännäs med 4-3. Men det behövdes straffar för att få Vännäs på fall. Och matchvinnare var straffskytten Andreas Viklund (bilden) som var ende målskytt i straffläggningen.

Teg tar åter en seger mot Vännäs, och denna gång var det straffar som avgjordematchen. Men det var Tegs powerplay som la grunden till segern, när Teg gör alla tre målen i PP, under ordinarie tid.

Första perioden var jämn, och logiskt så slutade perioden 1-1, efter att Vännäs tagit ledningen i mitten av perioden, efter ett slarv av Teg. Men Teg kunde strax därpå kvittera i powerplay, när Hampus Lindberg styrde in 1-1 för de röda.

Andra perioden var riktigt händelserik, där det var Vännäs som startade perioden starkas, och var det klart bättre laget under första halvan av perioden. Och kunde i början av perioden ta ledningen med 2-1. Det såg ut att stanna med en ledning för Vännäs i perioden. Men Teg exploderade i slutet av perioden, när man både kvitterade genom Germano, som med ett rappt skott i PP, kvitterade till 2-2. Och strax därefter så kom även 3-2 till Teg, när Fält dundrade in pucken bakom en förvånad Vännäs målvakt. Även detta mål kom i PP.

Tredje perioden var det mycket av ställnings krig, där Teg ville bevaka sin ledning. Och man var ytterst nära att klara av den uppgiften, men en utvisning för Teg i slutet av matchen, betydde 3-3, och matchen till förlängning. Förlängningen blev mållös, och matchen till straffar.

Och det behövdes tio straffar för att avgöra matchen. Och det blev Teg som fick bonuspoängen, när Andreas Vikström blev enda målskytt.

Teg kunde åter vinna en match, utan att spela på topp. Det var många djupa dalar, med toppar i matchen för Teg, som hade backen Adam Berglin som stabilaste spelare under matchen. Även Hampus Lindberg var vass i matchen, med ett bra hem jobb matchen igenom. Plus även till Joar Moilanen som hade både toppar och dalar i spelet. Extra pluset går till Roger Lundmark, som gör en bra match, plus att han hade en het hejarklack under matchen.

Matchresultat: 4 – 3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Målgörare Teg: Adam Berglin, Alex Germano, Philip Fält, Andreas Viklund

Skott: 35-39 (10-12, 13-11, 7-13, 1-0)

Domare: Marcus Olsson, Röbäck