Tegs avslutade med seger

Andersson bakom Tegs seger!

Tegs SK Hockey avslutade på bästa sätt i T3 Center, när laget besegrade Örnsköldsvik Hockey med 2-1. Stor hjälte var Tegs målvakt Joakim Andersson (bilden), som räddade hela 41 och storspelade matchen igenom.

Teg kom till spel, med en tunn trupp, och hade inget att spela för, förutom äran och att avsluta fint hemma i T3 Center. Och man lyckades neutralisera serieledande Ö-vik i stort sett hela matchen. Det behövdes ett felbyte av Teg, för att gästerna skulle göra sitt enda mål i matchen.

Visst var det mycket spel i Tegs zon under matchen, men Teg skapade trots allt en hel del vassa målchanser under matchen, med rappa spelvändningar och rappa avslut.

Och det var en spelvändning som gav Teg ledningen i början av matchen, när Joakim Nilsson frispelades och fri med målvakten satte 1-0 till hemmalaget. Perioden var Ö-viks under långa stunder och Teg fick vistas en hel del i egen zon. Perioden stannade med 1-0 till Teg.

Mittenperioden var den första lik, där det var gästerna som tryckte på, och Teg som kontrade och hade även i mitten perioden en hel del vassa målchanser. Anderssons storspel, gjorde gästerna frustrerade, när han motade allt från Ö-viks laget som verkligen hade chanser att spräcka nollan. Och mitt i Ö-viks press, så kom blixten, när Roger Lundmark, dundrade in 2-0 till Teg. Målet kom i mitten av perioden.

Teg kom ut i slutperioden, med samma mod och taktiska spel, där man inte bjöd på något till gästerna. Men ett felbyte av Teg, gav till slut Ö-vik chansen att reducera när Petter Segersten blev fri och satte Ö-viks enda mål i matchen. Teg stod i mot, och kunde avsluta hemmamatcherna för denna säsong, med en seger med 2-1.

Laget gör en taktiskt och smart match, där det var mycket vilja från samtliga i Tegs laget. Extra beröm till Joakim Andersson, som förmodligen gör sin bästa match för säsongen.

En omgång återstår för Teg, när laget på söndag tar bussen till Kiruna för match mot Kiruna IF.

Matchresultat: 2 – 1 (1-0, 1-0, 0-1)

Målgörare Teg: Joakim Nilsson, Roger Lundmark

Skott: 23-42 (6-14, 10-17, 7-11)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå