Tegsdagen och The Red Mile

TEG:s hockeys A-lag har under föregående vecka haft en intensiv period med träning, tester, tegsdagen och teambuildingevent tillika tävling med The Red Mile.

Efter att laget  gått av isen i mars har de tillsammans fem gånger i veckan genomfört fysträning. Det har varit löpning, brottning, styrketräning och utöver det även individuell träning.

Föregående vecka var intensivare än vanligt! Utöver fysträningarna genomfördes under torsdag och fredag årets andra tillfälle med fystester på IKSU i form av beep, styrke och rörlighetstester för att kontrollera om spelarna utvecklats under träningen. Inför denna helg hade även tillkommande spelare som ännu inte flyttat till Umeå mött upp för att dels göra testerna men även för att delta i teambuildingen

Direkt efter fredagens fystester tog sig spelarna till Noliaområdet, där TEG arrangerade Tegsdagen. Ett trevligt event med lek, grillning och samkväm för de yngre lagen. A-lags spelarna deltog tillsammans med de yngre spelarna som faddrar för olika lag som de sedan kommer att följa med under kommande säsong och delta på träningar och annat. A-lagsspelarna deltog i brännboll, fotboll och de allmänna lekarna vilket var mycket uppskattat av de yngre spelarna.

06 laget utmanade sina faddrar på en fotbollsmatch! 04/05 utmanade istället faddrar och ledare i brännbollsmatch!

När Tegsdagen avrundades klockan 20:00 så samlades A-laget med fystränaren för starten av teambuildingen ”The Red Mile”. Inledningsvis genomfördes en kontroll av utrustning enligt tilldelad utrustningslista. Därefter samlades ett lätt nervöst lag runt kartan för att få en orientering om marschväg vilket ledde från Nolia till Hamptjärnsstugan cirka 6 km norrut. Tält och sovsäckar transporterades i bil medan spelarna i multisportstil bar sin egna packning på ryggen.

Väl uppe på vackra Hamtjärnsberget så sattes tält och korv grillades. Under korvgrillningen genomfördes en draft mellan femmorna inför den kommande tävlingen följt av en enkel orienteringsutbildning med karta och kompass samt genomgång av lördagens tävling.

En orientering fågelvägen på 20 km med 9 bemannade kontroller och olika gruppmoment att lösa. Totaltiden räknades och beroende på resultat vid de olika kontrollerna så erhölls olika tidsavdrag vilket innebar att det oavsett placering löpmässigt alltid fanns en chans att vinna tävlingen beroende på prestation vid kontrollerna. Femmorna tilldelades en karta var och påbörjade direkt lägga upp taktik och planering av löpning.

Sent om sider  kom femmorna ned i sina sovsäckar och ett intensivt snarkande utbröt över nejden. Klockan 06:00 gick så reveljen, tält revs och området kontrollerades på skräp. Frukost utspisades och förberedelser inför dagens event gjordes.

Klockan 07:45 var åter tält, liggunderlag och sovsäckar lastade i bilar och spelarna stod uppställda i femmorna för start. En kort genomgång på säkerhetsbestämmelser och kontroll av nödtelefoner samt huvudbudskapet –”Alla ska med!”. Därefter gick starten i full fart med löparpackningarna på ryggen. Redan efter 600 meter började lagen ta olika vägval mot den första kontrollen, vissa genom skog eller på stig och andra efter väg.

Nyförvärvet Andreas Vikström visar vägen, skadade spelare fick använda cyklar

Första kontrollen efter två kilometer var bårbärning där lagen möttes av icke ihopsatta bårar och två stycken 20 liters vattendunkar, allt skulle medföras till nästa kontroll. Någon femma valde att slänga upp dunkarna på axlarna och ta med båren i handen medan andra valde att försöka sätta ihop bårarna och transportera dunkarna på dem med hjälp av spännband. Från kontrollen sprang femmorna i full fart med dunkar och bårar genom skog och mark in mot Kullområdet. Här började återigen femmorna att ta olika vägval, vissa på stig andra genom terräng. Något lag försökte att springa efter Hissjövägen.

Efter någon felorientering så kom femmorna inspringande med bårar och dunkar mot nästa kontroll vid starten på Olles spår. Där det bjöds på powerbars och den extra lasten lämndes av,  sedan försvann de snabbt vidare mot nästa kontroll. Här skiljde det cirka 15 minuter mellan första och sista laget. Återigen gjorde femmor totalt olika vägval från kontrollen! Nästa kontroll skulle visa sig vara lite svårare att hitta om vägvalet inte gjorts ordentligt.  Detta eftersom det var rejält slyigt på vissa ställen samt att det inte gick att nå kontrollen via någon väg annat än att ta en cirka 2 km extra  omväg.

 Väl framme med lite större differansiering den här gången så var det dags att dra en bil.

Sedan raskt vidare till nästa station vid Media Markt. Mitt i skogen stod en bänkpress med 70kg på stången, max antal repetitioner inom femmorna innan de kunde ta sig vidare mot nästa station som var placerad vid Notvarpsbron.

 Härifrån valde vissa att springa genom Umedalen medan andra valde stigarna längs med Prästsjön för att ta sig till stationen. Väl framme väntade en klurigare station där femmorna skulle lägga ett pussel tillsammans på tid. Varje man fick lägga en pusselbit och därefter sprinta ned till gruppen och växla så att nästa man kunde sprinta upp till pusslet och lägga sin bit.

Vidare från pusslet blev det löpning längs älven utmed umedalen in mot målet på A3 Arena var cirka 10km bort. Femmorna fick upp tempot rejält då tävlingsinstinkten var på max och sprang för fulla muggar in mot nästa station. Där de fick en bra svalka nedanför backenkyrkan då de fick runda en kontroll ute i vattnet simmandes med hela gruppen.

Härifrån gick det riktigt snabbt och grupperna började återigen komma i närheten av varandra i tid, vilket medförde ännu mer fart på dem. Vid Parkouerparken nere vid kajen väntade så den sista stationen med chins. Femmorna skulle återigen prestera max antal repetitioner per man och totalen inom femmorna räknas ihop.

En spelare körde själv 23 reptitioner efter all löpning och stationen för att sedan spruta järnet över bron in mot A3. Hela tiden peppade spelarna varandra inom femmorna och pushade varandra framåt. Vissa avlastades på sin packning av de som var starkare för tillfället i gruppen.

Målgång skedde på A3 parkering där vätska, powerbars och drickyoghurt väntade. Men många av spelarna låg avslagna på asfalten en bra stund innan de tog sig upp för att kunna dricka. När sista gruppen väl kom i mål ivrigt påhejade av de andra så bröts tävlingen och laget samlades i omklädningsrummet för stretchning och dusch.

Efter dusch serverades en välförtjänt grillunch. Under lunchen presenterades den nya huvudtränaren för laget och information om kommande säsongs upplägg.

Det var trötta men överlag nöjda spelare som tog sig hemåt för att se på fotboll och vila upp sig efter en intensiv och jobbig vecka.  De har kämpat otroligt bra och lärt känna varandra bättre inom laget. Laget har nu fått ledigt från de gemensamma träningarna under en sex veckors period där de själva skall träna enligt tilldelade program för att sedan komma tillbaka under vecka 32 och gå på is samt genomföra uppföljning på fystesterna.

Nyhetsarkiv