Tillbakablick del 2 #tegssk1898

Fr.v Henrik Paulsson och Johan Bergmark. Foto: Jan Hofverberg 29/7 2002

Vi kan inte hålla oss, framförallt inte när det vankas seriepremiär nu på söndag 16/9. Därför kommer nu del 2 i vår serie av tillbackablickar.

På bilden tagen av Jan Hofverberg 29 juli 2002 ser vi Henrik Paulsson till vänster och Johan Bergmark till höger som då tränade med Björklöven.

Henrik Paulsson anlände säsongen 95/96 till Tegs SK från moderklubben IFK Arvidsjaur och var inte sen med att göra avtryck i sin nya klubb. 10 säsonger hann det bli för denna stjärna som levererade hela 402 poäng på 309 matcher varav 231 mål.

Sin poängbästa säsong var säsongen 01/02 då Paulsson levererade smått ofantliga 75 poäng på 28 matcher. Med det slutade han 3:a i den totala poängligan i divison 1 men med mindre matcher spelade. Vi kan bara gissa, men några matcher till och med några flippmackor fler så hade nog poängligan tillhört denna lirare från Norrbottens inland. Sett till historien en av Tegs SK Ishockeys allra största profiler.

Johan Bergmark med Tegs SK som moderklubb gjorde sin a-lags debut redan 96/97 precis innan han fyllde 18 år. Totalt blev det 8 säsonger i moderklubben med en poängbästa säsong på 55 poäng på 28 matcher i Div 1.

Den allra bästa säsongen kom nog säsongen 03/04 i Allsvenskan, som också blev hans sista i Tegs SK, när han levererade 33 poäng och vann den interna poängligan. Säsongen efter blev Bergmark värvad till Björklöven där han fortsatte sin resa och etablerade sig som en stor profil i Umeå-hockeyn.

Dessa två lirare är vi tacksamma till att de representerat Tegs SK, och som de gjorde det #tegssk1898!

Nyhetsarkiv