Inför Vännäs HC borta 19/9 #tegssk1898

Redan i andra omgången blir det en holmgång mot derbyrivalen Vännäs HC på bortaplan. Det innebär också att vi tittar tillbaka på några gemensamma nämnare.

Eftersom det är derby vill vi avvakta med att släppa information om laget men vi kan i alla fall avslöja att Elias Edström gör sin seriepremiär i Tegs SK-tröjan.

Om motståndaren Vännäs HC. De har till stora delar fått behålla samma trupp och fått krydda laget med, på pappret, några starka nyförvärv. På förhand har de blivit tippade av ”experter” att vara ett lag att se upp med.

Med derbyt inom synhåll så har vi synat deras trupp och vi ser att vi har några gemensamma nämnare. Det är kul att vi kan bidra till Vännäs HC.

I deras tränarstab hittar vi inga andra än Mattias Lund och Anders Näverlind. Lund påbörjade sin tränarkarriär som assisterande tränare i Tegs SK säsongen 09/10 och tog över som huvudtränare två säsonger senare. Totalt blev det 5 säsonger som tränare i klubben. Näverlind var verksam i Tegs SK säsongen 15/16 och spelade andrafiolen bakom Peter Steinholtz.

På målvaktsfronten hittar vi Marcus Evertsson och David Lindgren tillsammans med målvaktstränaren Emanuel ”Ägget” Gabrielsson som alla vaktat kassen i Tegs SK.

I övrigt hittar vi Daniel Spigerhäll, August Wendt, Joakim Lövgren, Luwig Niederbach, Gustav Grundström och Filip Bergsdorf (Tegs SK moderklubb) med kopplingar till Tegs SK.

Vi ses imorgon!

Nyhetsarkiv