Tillbackablick del 3 #tegssk1898

Nu till helgen 29-30/9 spelar Tegs SK Hockey sina två nästa matcher. Därför passar vi på att se tillbaka ytterligare till historien.

Tegs SK Hockey – Kalix HC, Lördag 29/9 16.00 A3 Arena
Tegs SK Hockey – Kiruna AIF Söndag 30/9 16.00 A3 Arena

OKTOBER 1967:TEG:s NYA ALLSVENSKAR. Fr.v Kjell-Rune Milton och Inge Thörnlund

På första bilden ser vi en mörbultad Kjell-Rune Milton och Inge Törnlund samtala vid sargen oktober 1967.

Kjell-Rune Milton är född 1948 och har Tegs SK som moderklubb. Milton är kanske den framgångsrika Tegaren genom tiderna och har nått många fina miltstolpar. Bland annat ett VM-silver 68/69 då han fortfarande representerade Tegs SK. Han har utöver det 3 VM-brons på sin meritlista. Vi kommer ett återkomma längre fram med en liten längre text med legendaren Kjell-Rune Milton.

Inge Thörnlund var en riktigt bra back som anslöt till Tegs SK säsongen 67/68 från Gävle GIK. Han hann även med en sejour i Modo AIK innan han återvände till föreningen säsongen 75/76 och avslutade sin karriär tre säsonger senare.

Freddy Lindfors då ny från Kiruna AIF

Eftersom en av helgens motståndare är Kiruna AIF vill vi visa en bild på Freddy Lindfors. Han anslöt från Kiruna AIF till Tegs SK som 22-åring och sågs som en ung och utvecklingsbar målvakt. Lindfors är kanske mest känd som en stor tränarprofil och har varit tränare i en rad klubbar, bland annat moderklubben Kiruna AIF och även Luleå HF där han även vunnit SM-guld. Han har även varit i Schweiz och tränat med en annan känd tränare och Umeå-profil, John Slettvoll (Tegs SK som moderklubb).

Vi ses till helgen!

Nyhetsarkiv