Tegs SK klarade licensen!

Det sägs att humlor inte borde kunna flyga. Humlorna verkar helt oberörda av människornas tvivel och flyger, om än smula klumpigt, runt i våra trädgårdar och ser till att äppelblommorna pollineras så att vi framåt hösten kan unna oss en bit äppelpaj. Om humlans förmåga att flyga kan ifrågasättas, så ifrågasatte många, och inte minst jag själv, för två år sedan möjligheten för Tegs SK att klara de ekonomiska krav som finns för att spela i Hockeyettan. 200 000 kronor i eget kapital kändes väldigt fjärran för oss i styrelsen när vi då levde i en verklighet med hundratusentals kronor i skulder.

Nu har vi vänt på kuttingen och levererade in ett tillräckligt starkt resultat för att klara kraven för fortsatt spel i Hockeyettan. För att göra en lång historia kort. Tegs SK har beviljats licens för fortsatt spel i Hockeyettan och vi kavlar nu upp ärmarna för en kommande spännande säsong där vi nu börjar få en trupp färdig som också med all säkerhet kommer att överraska oss positivt.
 
Jag tänker att vi tar några veckors välbehövlig vila och vill avslutningsvis tacka alla er som gjorde humlans flygfärd möjlig. Ni är så många och jag hoppas innerligt att ni alla vet vilka ni är och tar till er av den tacksamhet som vi alla känner. Tack sponsorer. Tack hårt arbetande ideella funktionärer. Tack spelare och alla ni som jobbar nära våra grabbar i A-laget.
 
Nu dax för hängmattan och snart kanske en bit äppelpaj.
 
Fritz Sprung
Ordförande

Nyhetsarkiv