Förlust i seriepremiären mot Kiruna

Teg tog precis som förra året emot Kiruna i seriepremiären, men tyvärr slutade sagan inte på samma vis som då, utan det blev förlust med 4-2.

Kiruna inledde första perioden med att trycka dit 1-0 efter bara 52 sekunder. Teg lät inte det beröva dem deras anda utan kunde kvittera tre minuter senare genom Emil Wrenman som styr in ett skott från Peter Bjuhr. Lagen fortsätter att turas om chansmässigt resten utav perioden, men det är Kiruna som kommer ur första perioden med en 2-1-ledning.

Andra perioden trampar Teg igång ordentligt och ordnar ett tidigt kvitteringsmål signerat Zebastian Possler. Teg har ett fortsatt spelmässigt övertag genom hela perioden, och får även med sig några utvisningar, som laget tyvärr inte kunde konvertera på, och 2-2 stod sig inför tredje perioden.

Tredje perioden var betydligt jämnare och Kiruna började sätta press på Teg, men Kiruna förivrar sig och drar på sig två utvisningar i samma sekvens, något som gav Teg ett 5 mot 3-powerplay i två minuter. Teg kunde dessvärre in utnyttja denna möjlighet, och Kiruna svarade kort därefter med ett ledningsmål som betydde 2-3. Teg kämpar och jagar, men Kiruna kan sätta spiken i kistan i öppet mål med mindre än en minut kvar av matchen. En jämn match där Teg tyvärr inte får med sig poäng, trots skottövertag. Teg får ta nya tag inför nästa match, borta mot Vännäs på onsdag den 24/9.

Målskyttar teg: Emil Wrenman, Zebastian Possler
Skottstatistik: 25-23