Inför matchen mot Kalix

På söndag väntar en svår bortamatch mot Kalix i PART Arena som ersatt Fururinken. Match startar klockan 17.00. En svår nöt för Teg väntar om hörnet!

Teg tog sin fjärde raka seger i torsdag hemma mot SK Lejon, där dock segern kom på straffar, och med segermål av Daniel Palmebjörk. Den märkliga matchen slutade 0-0 efter tre perioder, och även efter fem minuters förlängning. Teg kom inte upp den nivå som man tidigare haft i de tre tidigare möten, som gett tre raka segrar för Umeå-laget. Kan det åtta dagars uppehållet spelat Teg ett spratt?

Torsdagens match gav fjärde raka segern, och laget kan titta fram mot söndagsmötet mot Kalix med tillförsikt. Man möter ett Kalix som ”gått som tåget” i inledningen av serien, där skörden är 17 poäng så här lång, och en femte plats i tabellen. Laget har dock förlorat i de två senaste matcherna där man gått poänglös i mötena mot Sundsvall och Piteå. Men laget är obesegrad hemma i Fururinken, så det gäller för Teg att man tar fram den arbetsmoral laget visat i vissa matcher i serien, för att det ska kunna bli poäng på söndag.

Inför söndagens match, så skiljer den sex poäng mellan lagen, där Kalix står på 17 poäng, och Teg med 11 poäng. Lite av en sexpoängs match är det givetvis.

Teg saknar fortfarande några backar inför torsdags matchen, men på forwardssidan ser det bättre ut, men det finns som alltid några skavanker, med troligtvis så kommer laget att se ut som i den senaste matchen.