Teg föll hemma mot Kalix

Kalix har varit väldigt bra i höst och ligger tvåa i tabellen, något som syntes idag. Två tidiga mål och Teg kunde aldrig riktigt komma ikapp.

Teg har haft svårt denna säsong att göra mål, ett problem som syntes tydligt idag. Trots flertalet kvalificerade chanser i framförallt sista perioden får Teg med sig ett mål, och det lite av ett ”slumpmål” som studsade in via en handske.

Kalix gör 0-1 tidigt i första perioden och utökar fem minuter senare till 0-2. Teg får två försök i numerärt överläge men kan inte skapa några riktiga farligheter.

I andra perioden får Teg tidigt med sig en utvisning och ytterliga ett försök i powerplay, men inte heller denna gång bar det frukt, utan det är Kalix som kan utöka till 0-3 halvvägs in i perioden, ett resultat som stod sig perioden ut.

Tredje perioden är den klart bästa från Tegs sida och man visar en riktigt härlig kämpaglöd. Man skapar långa anfall och farlighet efter farlighet och trots att Kalix kan utöka ännu en gång till 0-4 så fortsätter man att anfalla och kan till slut reducera till 1-4. Men man slutade inte efter det, utan var sånär att få in 2-4 också men allt väl, 1-4 slutresultat.

Noterbart att A-junioren Jesper Gustafsson gjorde sin första start i målet för Teg och gjorde bra ifrån sig.