Teg föll mot Östersund

Femte raka förlusten för Teg, denna gång hemma mot Östersund. Matchen slutade 1-3.

Återigen en förlust som Teg, som nu på fem seriematcher har idel förluster.
Östersund började matchen bäst med ett tidigt ledningsmål och fortsatte trycka på första halvan av perioden utan att kunna utöka. Teg jobbade sig dock in i matchen och var bättre andra halvan av perioden. Ställningen stod sig dock 0-1.
Andra perioden kommer Teg ut hungriga som vargar och försöker och försöker, men Östersunds målvakt för dagen, Johan Berge, tycktes vara omutlig. Teg får även två powerplay-försök som de tyvärr inte kunde utnyttja. 0-1 stod sig även in till tredje perioden.

Tredje perioden börjar lite på samma sätt som första, med ett tidigt Östersundmål som betydde en större uppförsbacke för Teg. De rödklädda vägrade dock ge sig och kunde med tio minuter kvar av perioden reducera till 1-2 genom kaptenen Jens Ledin efter en fin skymning framför mål utav David Muzito-Bagenda. Sista tio minutrarna var det återigen Teg som hade övertaget och jagade men med två minuter kvar drar man på sig en utvisning, och i följande powerplay för Östersund sätter man spiken i kistan med ett 1-3-mål.

Ja, säsongen har inte riktigt börjat som vi alla hoppades, men det visas ändå prov på bra spel och goda intentioner under denna match. Nästa match är på Onsdag 8/10 då vi tar emot Sollefteå och vi håller tummarna för ett trendbrott och en första trepoängare!

Målskyttar Teg: Jens Ledin
Skottstatistik: 24-23