Lägesuppdatering inför Hockeyettan 14/15

För en knapp månad sedan gick Teg ut med informationen att stora ekonomiska bekymmer fanns, och att laget riskerade att läggas ned. Här kommer en sammanfattning om vad som hänt sedan dess.

Situationen i dagsläget

För att betala gamla leverantörsskulder och genomföra kommande säsong saknas fortfarande en betydande summa pengar. Det florerade i media att 500 000 kr saknades för lagets överlevnad, vilket inte riktigt stämde. Akuta leverantörsskulder på drygt 300 000 kr har funnits, vilka kommer att vara betalda inom en snar framtid. Därefter skall också nästa säsongs budget täckas, ett arbete som startats av föreningen och spelarna, och kommer att pågå fram till säsongen är slut. Teg behöver fortfarande stor hjälp för att klara denna budget!

Spelargruppen

En grupp spelare har startat ett arbete som framför allt inneburit att knyta till sig nya och gamla sponsorer och samarbetspartners, för att klara nästa säsongs budget. Detta arbete har fram till idag bringat inkomster på nästan 200 000 kr. Denna grupp har också startat en satsning på marknadsföring med hjälp av sociala medier, och i samband med detta, försäljning av säsongskort på hemsidan. Idag är 68 säsongskort sålda, vilket innebär 68 000 kr. Tegs a-lag har och kommer även att utföra arbeten, bland annat vid Brännbollsyran.

Insamling

En insamling har startats av Maria Fransson. Teg har naturligtvis hakat på och marknadsfört detta fantastiska initiativ som inbringat över 25 000 kr.
Läs mer om insamlingen.

Materialkostnader

Spelarna i a-laget har gemensamt tagit ett beslut att sänka materialkostnaderna. Teg förväntas spara ca. 150 000 kr på detta.

Det sportsliga

Spelartruppen har börjat ta form. Inga spelarlöner eller bonusar ingår i kontrakten, och prioritet ligger på att knyta till sig bra division 1 spelare med anknytning till staden och föreningen. Sommarträningen är i full rulle, med en ny fystränare. Kryddat med några nyförvärv ser vi fram emot en minst lika framgångsrik säsong nästa år.

Framtiden

Vi är enormt tacksamma för det engagemang och stöd vi fått hittils. Kommande säsongs utgifter gör dock att det fortfarande återstår mycket arbete. Ytterligare aktiviteter, exempelvis matcharrangemang och souvenirer kommer att planeras. De kommande veckorna fortsätter dock arbetet med samarbetspartners, säsongskort, positiv marknadsföring och sponsorer!

Tegs SK Hockey

Nyhetsarkiv