Information från Teg SK Hockey

Under våren har vi insett att Tegs A-lag skulle få väldigt svårt att på egen maskin klara de ekonomiska och organisatoriska krav som ställs för att spela i HockeyEttan.

Alltsedan föreningens sejour i Allsvenskan för två decennier sedan har vi kämpat i en svår ekonomisk situation, och vi har gjort vårt yttersta, trots minskat intresse från publik och sponsorer, att hitta vägar för existens i den liga vi spelat.

Vi hoppades länge att vi nu med tillkommande partners skulle kunna lösa de ekonomiska och organisatoriska problem vi levat med. Till slut blev det ändå inte så. Givetvis pågick förhandlingar i dessa frågor utan att media eller andra har tillträde till detta. Kanske kan detta ses som en ovilja att kommunicera, men å andra sidan, hur kul är det att visa för omvärlden att man är fattig.

Vi, med många i den ideella sektorn, har fått uppleva väldiga svårigheterna att driva föreningsverksamhet i en värld där allt färre engagerar sig  i ideell verksamhet och där det finns ett allt större fokus på elitverksamhet.

Vi i Teg, med sin syskonverksamhet inom ungdom- och juniorverksamhet, är stolta över att vi skapat en av Norrlands största breddverksamheter inom hockey för ungdomar och juniorer. Säkert blir vår degradering till division två en resa som kommer att innebära större möjligheter för våra ungdomar i Umeå att få fortsätta spela hockey så långt upp i åldrarna som möjligt.

 

Vi tar nu nya tag med vår seniorverksamhet och hoppas att det finns många som delar vår vision att så många ungdomar som möjligt i Umeå ska få möjligheten att dela vår glädje till hockey så länge som möjligt. Är du intresserad av att hjälpa till ? skicka mail till info@tegsskhockey.se.

Välkomna att bidra med insatser i vår fortsatta resa.

Fritz Sprung

Nyhetsarkiv