Tillbaka till livet, Kenneths resa.

Kenneth Johansson är en av hockeyns alla dolda hjältar. Förutom att han är född frölundait, och kan allt och lite till som är värt att veta om hockey så har han också varit spindeln i nätet i sekretariatet i såväl alla matcher som Björklövens som Tegs A-lag har spelat de senaste 20 åren. Hans kunskap om hur ett sekretariat fungerar och ska bemannas har fört honom tvärs över hela jorden, och det är väl tveksamt om det finns någon ishall norr om Sydafrika han inte besökt.
 
I sin dolda hockeygärning har Kenneths hälsa gradvis försämrats. För fem år sedan så blev det tvärnit. En misslyckad operation ledde till att han inte längre kunde röra sig utan smärtor. Jobb var omöjligt. Diabetes förvärrades med mer insulin och oundviklig viktuppgång. Tiden gick och efter ett tag var också Kenneth inte bara isolerad från arbetsmarknaden och oförmögen att själv bryta isoleringen, utan också utförsäkrad och helt beroende av andra för sin försörjning. Kenneth delar en livshistoria med otaliga människor runt omkring i Sverige, och för det flesta innebär detta en återvändsgränd och fälla som de flesta inte kan eller orkar ta sig ur.
 
Men den 11:e januari vände det för Kenneth. Han började då en praktik hos oss på Tegs kansli. Nu i november är den resan slut, för Kenneth återgår på studs till sin ordinarie arbetsgivare. Han har under tiden börjat inse sitt egenvärde och betydelse som människa och jag tycker att han växt som person, trots att han gått ner 50 kilo, från 156 till 106. Han har inte tagit en insulinspruta sedan första veckan i april och skuttar fram som en kalv (om än låghalt) kalv på grönbete.
 
Vi är stolta över den resan vi i Teg gjort tillsammans med Kenneth. Den kärlek som förde oss samman, var först vårt gemensamma intresse för hockey, och då också idrottens ursprungliga vision, att bidra till hälsa, gemenskap och glädje.
 
Det oerhörda jobb som krävdes av Kenneth för att orka komma på banan, gjordes givetvis av Kenneth själv. Men jag tror av vår enkla miljö med viljan att finnas till för varandra bidrog till att Kenneth orkade hålla ut när svälten plågade honom i hans viktresa.
 
Kenneth är en hjälte som visar att det går att förändra en till synes hopplös situation. I Kenneth har vi en förebild som givit av sin tid för att också få oss i Teg att mobilisera medmänsklighet och påminnelse om varför vi som förening faktiskt finns till.
 
Så, Kenneth far nu vidare i livet. Tack för din tid hos oss.

Nyhetsarkiv