En Tegare har gått ur tiden

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Tegs störste hockeyhjälte, Kjell-Rune Milton, efter en längre tids sjukdom har avlidit.

Tegs långa historia tog sin början så tidigt som 10 år efter Umeå brunnit ner till grunden. Av alla de tusentals medlemmar och supportrar som varit delaktiga i vår förenings historia så sticker Kjell-Rune Milton ut som den som från Tegs verksamhet hoppade rakt in i den svenska hockeyhistorien och därmed också in i många hockeyälskares hjärtan.

Vi i Teg är tacksamma för allt som Kjell-Rune bidrog med för föreningen och för svensk hockey. Vi är också mycket glada att vi hann uppvakta honom och hans gamla lagkompisar i samband med att vi firade upp hans tröja i Winpos Arena på Teg. Det var oförglömligt och fantastiskt att under den dagen direkt från Kjell-Rune få berättat om hans livs fantastiska hockeyresa som började i Teg och innehöll så många minnen från allt som kunde vara stora VM-triumfer till slagskott i ungdomens uterinkar.

Att Kjell-Rune var en makalös hockeyspelare som också var begåvad med ett sällsynt hårt slagskott är känt i hela hockeyvärlden. Det sägs att han en gång i Kempehallen sköt ett så hårt skott att det fastnade där i innertaket. Sist det taket synades så fanns där ingen puck. Kanske tog vår käre Kjell-Rune med sig pucken på den sista färden så att han tillsammans med Börje, Krutov och de andra fallna hockeyhjältarna i himlen kan samlas runt den svarta trissan och där i evigheten få fortsätta det spel de behärskade till fulländning.

Så, Kjell-Rune Milton. Tegs SK tackar dig för din insats för vår förening och för den idrott vi älskar så högt.

Vila i frid.

För Tegs SK Hockey och Tegs SK Hockey Ungdom.

Genom Fritz Sprung

Nyhetsarkiv