Dags för premiär: Inför Teg – Vännäs

Tegs SK inleder säsongens träningsmatchande, med att möta seriekonkurrenten Vännäs HC i dag(onsdag) klockan 19.00 i T3 Center, och Zebastian Possler är laddad!

Teg har åtta nya spelare inför denna säsong, plus provspelande Andreas Jönsson. Tre Björklöven bekanta spelare i backen Oscar Molin och forwardsduon Jens Ledin och Zebastian Possler. Från Björklövens J-20 kommer Tegs produkterna Mattias Nilsson och Daniel Spigerhäll. Även Tegs produkten Marcus Eklund är ny i truppen, och han kommer närmast från Skellefteås J-20. Tillbaka i tegströjan finner vi målvakten Joakim Motitz. Det åttonde nyförvärvet är backen Anton Jernberg, som förra säsongen representerade Surahammar.

Teg har varit på is med nya tränarparet Lars Molin och Peter Lundström i ungefär två och en halv vecka. Bekante Molin har drillat grabbarna hårt, för att laget ska vara beredda på det som väntas i seriestarten den 21 september.

Men på onsdag väntar Vännäs, och det blir första matchen för Teg. Vännäs spelade redan förra helgen borta mot SK Lejon, där de förlorade med 3-5.

Vad kan vi förvänta oss av Teg i premiären? Ja, inget skönspel väntar förstås men det gäller att hitta början till något som längre fram kan leda till ett bra spel, med goda intentioner och goda vanor av samtliga spelare. Sedan är det ju nytt med den flyttade blå linjen, som kommer att ändra på spelet en hel del. Det kan innebära en stor skillnad i spelet, inte minst i boxplay och powerplay.

Ställde frågan till Tegs nye spelare Zebastian Possler: Hur är läget i laget inför premiären?– Det är riktigt bra! Det ska bli kul att komma igång, och för mig var det ju länge sedan jag spelade match. Vi har ett intressant lag, och det är många som har sett pigga ut på träningen. Vi kommer väl förberedda inför onsdagens derby. Vi har några som varit sjuka, men vi får se vilka som kommer till spel mot Vännäs.

Biljetter

Inträde 20 kr, betalas vid entrén.
Tegs nya t-shirt kommer också finnas tillgänglig för uthämtning och försäljning. Vid köp av t-shirt gäller fri entré. 

Nyhetsarkiv