Inför Kiruna – Teg

Halva serien är spelad, och det är returmöte i Lombiahallen för Tegs SK på söndag, när laget ska försöka ta revansch på Kiruna IF. Det blev nämligen en 2-4 förlust hemma i T3 Center för Teg.

Halva serien är spelad, och Teg ligger på en sjunde plats i serien med 11 poäng. Det blev ingen femte seger för Teg uppe i PART Arena när laget drabba samman med Kalix. Segersviten på fyra segrar bröts, när laget förlorade med 4-5 i en jämn och lite svängig match.

Nu väntar Kiruna för Tegarna på söndag i Lombiahallen, som för de flesta lag är en marig arena att ta poäng i. Kiruna har efter halva serien en sjätte plats i serien, med 13 poäng inspelad. Laget hade en TV sänd match senast hemma mot Piteå, där man fick se sig besegrad med 1-3. Så mötet på söndag är en match mellan två lag som ”skriker” efter poäng, för att nå högre placering i tabellen. Kommer förmodligen att bli en jämn match, som det oftast är mellan lagen. Lite fördel för Kiruna på grund av hemmaplan, men det är Kiruna som har pressen på sig i denna match.

Kiruna har toppat upp truppen, när man i dagarna plockat in finske forwarden Tuomas Santavuori, som har meriter från högsta ligan i Finland. Man har även gjort klart med centern Andreas Lövdahl, som närmast kommer från Narvik Hockey.

Tittar man på poängskörden i Teg efter halva serien, så är det fyra spelare som sticker ut. I den interna poängligan så är det Jens Ledin som toppar på 8 poäng (2+6), han följs av Zebastian Possler på 7 poäng (4+3), och trea har vi backen Oscar Molin på 7 poäng (2-5) och den fjärde spelaren är Zakarias Granlund med 6 poäng (2-4).

Teg åker på lördag till Kiruna utan ett antal backar och några forwards. Det är skador och sjukdom som sätter stopp för spel. Däremot så lutar det åt att backen Johan Palm spelar, som missat de sju senaste matcherna, på grund av en skada. 

Aktuell Omgång:

2014-10-31 19:00 Sollefteå HK – Kovlands IshF
2014-11-02 16:00 Kiruna IF – Tegs SK
2014-11-02 16:00 Vännäs HC – Piteå HC
2014-11-02 16:00 SK Lejon – Kalix UHC
2014-11-02 16:00 Örnsköldsvik HF – Östersunds IK

Nyhetsarkiv