Två nya backar klar för Teg

Det är två resliga backar Teg får in i truppen !

Tegs SK Hockey har idag gjort klart med två nya backar för kommande säsong. Det är tidigare tegsprodukten Joakim Lövgren, som närmast kommer från Vännäs HC. Den andre är Modo produkten Hampus Falk (bilden), som förra säsongen tillhörde Björklöven J20.

Det är två resliga backar Teg får in i truppen för kommande säsong. 19-årige backen Hampus Falk med 90 kilo, och Joakim Lövgren med 97 kilo, ska ge tyngd i tegs försvar för kommande tuffa Hockeyettan.

22-årige Lövgren har Tegs som moderklubb, och har de senaste säsongerna huserat i klubbarna, Björklöven, IK Oskarshamn, Arizona (USA), Nes IK (Norge), Bradford (USA) och senast i Vännäs HC där han spelat de två senaste säsongerna.

– I Lövgren får vi en stor stark defensiv back., som kommer att bli nyttig för oss. Samtidigt har han offensiva kvalitéer, och kan ta ytterligare steg i den spelformen. En back som passar in i den kravbild vi har, plus kul med en egen produkt som återvänder till oss, säger Tegs sportchef Mattias Lund om backförvärvet.

Falk har fyra säsonger i Björklövens junior verksamhet, efter han tillhört Djurgården. Förra säsongen blev det sju matcher för Falk i Björklöven A-lag, plus en match med Tegs A-lag i Hockeyettan. I J20 producerade Falk 18 poäng (5+13) på 21 matcher. En tvåvägsback, som har en hel del offensiva kvalitéer.

-Falk är en ung lovande back med en stor verktygslåda, och om han får alla saker på plats kan han ta ytterligare steg i sin utveckling, säger Tegs sportchef om unge Falk. Även Falk passa bra in på den kravbild Teg har till kommande säsong.

Tegs SK Hockey hälsar Hampus och Joakim välkommen till Sportklubben!

Nyhetsarkiv