Teg kammade noll i Östersund

Bra insats trots förlusten!

Teg kunde inte studsa tillbaka, efter den senaste förlusten hemma mot Örnsköldsvik. Laget fick se sig besegrad borta mot Östersund med 0-3.

Teg kom till spel med hela 12 (!) spelare hemma i Umeå på grund av skador, avstängning och sjukdom. Man hade lånat in tre juniorer från Björklöven och Tegs Ungdom, för att få tre femmor.

Och matchen startade allt annat än bra, när man åkte på en utvisning i den första minuten. Och Östersund behövde bara fem sekunder på sig för att göra 1-0 till hemmalaget. Och det blev periodens enda mål, där Teg hade en hel del att bestyra i egen zon.

Andra perioden blev inte gammal, när hemmalaget utökade till 2-0 i spel fem mot fem. Teg höll upp spel bra, trots att man hamnade i underläge siffermässigt. Och i slutet av perioden så kom matchens sista mål, när Östersund fastställde siffrorna till 3-0.

Teg försökte verkligen i den tredje perioden, där laget vann skotten, utan att sätt någon puck i nät. Gammal sund återkom för Teg, som i de senaste matcherna producerat en hel del mål. Men denna match blev det noll utdelning för laget.

Bra i Teg denna kväll var målvakten David Lindgren (bilden), som räddade hela 49 skott i matchen. Men det hjälpte inte med Lindgrens storspel denna förlustkväll. Inlånade spelarna Samuel Lundberg, Dennis Adolfsson och Rasmus Nordenelv skötte sig riktigt bra i matchen. I övrigt så var det hårt jobb för de flesta i laget som gör bra ifrån sig, med tanke på förutsättningarna. Nu väntar derby hemma på lördag, när SK Lejon besöker T3 Center klockan 16.00.

Matchresultat: 3 – 0 (1-0, 2-0, 0-0)