Tegs moral gav seger

Nilsson segerskytt!

Teg startade matchen lysande, och tvingade gram en timeout för Lejon tidigt i matchen. Men utdelning kom aldrig i första perioden. Utan det var en spelvändning som gav 1-0 till Lejon. Och det kom även 2-0 till Lejon innan perioden var slut. Mål kom i powerplay. En period som dominerades av Teg.

Och inte blev det bättre av att Lejon i början av den andra perioden utökade till 3-0 i powerplay. Mål kom när Joar Moilanen åket på matchstraff, och lejon fick spel fem minuter i powerplay. Moilanens matchstraff var ingen annat än ett solklart misstag av de randiga på isen. Dåligt att inte ha bättre koll på det som händer på isen. Teg gav inte upp efter 0-3 målet och trummade på som i första perioden. Och utdelning kom till slut, när Hampus Lindberg reducerar till 1-3 i mitten av perioden. Åter en period till Teg, som dock hade fem minuter att städa bort.

Teg kom ut till period tre för att vända på matchen. Och man radade upp chanser, men hade inte turen på sin sida. Man hade även en puck inne i början av perioden, som dock dömdes bort, där Teg istället fick en utvisning. Matchen såg ut att rinna Teg ur händerna, och det var bara nära mål för laget. Men när dryga fem minuter återstod, så tändes hoppet för Teg, när backen Max Stenman skjuter 2-3 för Teg. Men den glädjen blev bara en halv minuten när lejon åter nätade och nu till 4-2, som såg ut att bli segermålet.

Men Teg bet i hop, och man kunde 11 sekunder senare åter reducera, och nu till 3-4 när Philip Fält gör sitt första mål i Tegs tröjan. Och inte nog med detta, så kunde Teg kvittera till 4-4 när dryga minuten återstod av tredje perioden.

Wirtala tar ut Joakim Andersson och tar time out, när dryga en minut återstod en den tredje perioden. Och Teg fick den utdelning man inte fick tidigare i matchen, när Joakim Nilsson sätter seger målet till 5-4 när endaste 7 sekunder återstod. Ett fint avslut av Nilsson, som till slut skipade rättvisa, och gav segern till Teg. Teg jobbade i motvind hela matchen, och hade inte bara spelare i Lejon tröja emot sig i denna match. Man hade även det med randiga tröjor emot sig, och det var därför extra skönt att laget inte vek ned sig trots dessa motigheter.

Totalt åter en kämpa insats av laget, som åter visar på bra moral, där man även i denna match vänder ett underläge. Många som visade bra inställning i matchen. Extra beröm till Adam Berglin, Mac Stenman, Hampus Lindberg, Andreas Vikström, Joakim Nilsson och Victor Jonason.

Nu väntar åter ett derby på onsdag, när laget åker till Vännäs för att försöka att ta en ny seger.

Matchresultat: 5 – 4 (0-2, 1-1, 4-1)

Målgörare Teg: Hampus Lindberg, Max Stenman, Philip Fält, Adam Berglin, Joakim Nilsson

Skott: 37-26 (13-9, 6-6, 18-1

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå