Dubbel seger för Teg

Teg klar för Hockeyettan!

Tegs SK Hockey tog sig samman, och vann mötet hemma mot Brunflo IK med 4-0. Teg hade en tvåmål skytt i Valtteri Kotanen (bilden). Och segern innebar att man när två omgångar återstår är kvalificerad för kommande säsong i Hockeyettan.

Matchen hade stor betydelse för båda lagen, och det märktes i inledningen av matchen. Men det var Teg som efter ett par minuter tog tag i matchen, och skapade en hel del vassa målchanser. Men det var inte tillräckligt bra för att göra mål för Teg, som borde gjort ett par mål i första perioden som blev mållös.

Mellanperioden blev klart jämnare i den första halvan av perioden. Båda lagen skaffade sig vassa chanser, men utdelning uteblev liksom i den första perioden. Teg ökade trycket i mitten av perioden, och till slut så kom utdelningen, när backen Kotanen sköt från offensiva blå. Och strax därpå så kom 2-0 till Teg, när Nilsson liksom Kotanen sköt från långt håll viktiga 2-0 till den röda. Teg hade ytterligare chanser att utöka ledningen, med det stannade med en 2-0 ledning inför period tre.

Och Teg fick en drömöppning av den tredje perioden, när Fält pricksköt 3-0 till Teg efter dryga sex minuter. Teg hade med detta mål Brunflo i riktig gungning, och det var bara en tidsfråga innan nästa mål skulle komma för hemmalaget. Men det kom först i slutet av matchen, när Teg spelade fem mot tre, när Kotanen åter blev målskytt, och denna gång till 4-0 till Teg.

Teg vinner matchen rättvist, och man gör en helt igenom en gedigen insats i denna viktiga match. Teg har därmed kvalificerat si till kommande Hockeyettan säsongen 2017/2018.

Det var en lagseger, där David Lindgren får hålla nollan, och där det var många som bidrog till segern. Ett extra beröm till Tegs junioren Joel Lindström som visade framfötterna i matchen.

Tegs kommande uppgift blir Ö-vik nu på torsdag i T3 center.

Matchresultat: 4 – 0 (0-0, 2-0, 2-0)

Målgörare Teg: Valtteri Kotanen, Joakim Nilsson, Philip Fält

Skott: 46-24 (13-5, 12-13, 21-6)

Domare: Tomas Byström