Elias Edström klar för Tegs SK!

Foto: Axellöf foto

Vi kan stolt presentera vårt senaste nyförvärv Elias Edström, som ansluter närmast från IF Troja/Ljungby!

Edström, med M/G Hockey (Glommersträsk) som moderklubb,  har representerat IF Troja/Ljungby de senaste två säsongerna och var en viktig kugge i det lag som tog steget tillbaka till Hockeyallsvenskan säsongen 2016/17, då stod han bland annat för 9 poäng (2+7) på 10 matcher i kvalserien uppåt. Dessförinnan har han fått sin utbildning i Skellefteå AIK och har även hunnit med att representera AIK och Asplöven i Hockeyallsvenskan. Ni kan läsa mer om Elias statistik här.

I Tegs SK återförenas Elias med några välbekanta ansiktet. Från sin tid i Skellefteå AIK  får han återigen spela med Marcus Eklund, Anton Tano, Arvid Stenmark  och Patrik Enberg.

-Jag ser framemot säsongen och tycker att laget ser spännande ut, tror att vi kan överraska många den här vintern. Sen ska det bli roligt att få spela med några gamla lagkamrater igen, kommenterar Edström.

Det är en fantastisk värvning för klubben som höjer kvaliteten ytterligare på en redan mycket lovande forwardsuppsättning. Kontraktet är på ett år.

-Att en spelare i Elias kaliber väljer att komma till oss är riktigt roligt. Han kommer vara en sevärdhet med sin förmåga att hitta passningar och en sådan utpräglad spelfördelare kommer bli en viktig nyckel i det offensiva spelet. Tillsammans med den redan befintliga forwardsbesättningen är vi övertygade om att vi kommer bli ännu mer målfarliga i vinter, kommenterar sportchef David Muzito Bagenda.

– Det är en kille som onekligen kommer tillföra kvalitet och trots sin ringa ålder har han rutin och erfarenhet som kommer innebära att han är viktig för hela laget. Det ska bli otroligt roligt att följa hans resa i vinter, avslutar nytillsatte huvudtränaren Patrik Rainersson.

Vi hälsar Elias varmt välkommen till Tegs SK!

Nyhetsarkiv