Inför Örnsköldsvik och ytterligare en förlängning!

Ikväll spelas en viktig match mot Örnsköldsvik HF som kan vara av stor betydelse för vilket lag som kommer få spela Playoff. Vi kan inför matchen även presentera att Tobias Holmberg har valt att förlänga för säsongen 2019/2020.

Matchen mot Örnsköldsvik spelas i Skyttis Ishall med nedsläpp 19.00. Förutsättningarna är enkla, Örnsköldsvik har två matcher kvar att spela inklusive kvällens match och parkerar på en förstaplats i tabellen av Hockeyettan Norra Vår på 16 poäng. Teg har tre matcher kvar att spela och placerar sig tvåa med 14 poäng och en seger skulle innebära att vi sitter i förarsätet inför avgörandet.

Nykontrakterade Tobias ser matchen som en rolig utmaning.

”Vi har mött Örnsköldsvik ett antal gånger nu och det har alltid varit matcher som svängt mycket, innehållit mycket mål och kanske inte varit en hockey som uppskattas av tränarna.  Ikväll kommer det nog vara mycket känslor men vi har en härlig känsla i gruppen och det blir en rolig utmaning”.

Huvudtränare Patrik Rainersson känner också att det är lite mer känslor än vanligt.

”Det är helt klart en match där pulsen stiger lite extra. Det är två skridskostarka och spelande lag som möts och det lag som kan hantera sina känslor och följa planen är nog det lag som vinner. Vi har flera potentiella matchvinnare och det ska bli riktigt roligt att åka ner till Örnsköldsvik ikväll”

Förlängningen med Burträsk HC-fostrade Holmberg innebär att han är klar för sin tredje säsong i klubben. Denna säsong har han mäktat med 14 poäng på 23 spelade matcher. Sportchef David Muzito Bagenda kommenterar följande om förlängningen.

”Tobias är en hårt arbetande spelare. Han är stor, stark och samtidigt rörlig och skicklig. Det är alltid en trygghet att ha Tobbe på isen för vi vet att han sätter en stolthet i att få spela i alla situationer och han har en hög lägstanivå. Han är bra både offensivt och defensivt och för oss var det en självklarhet att förlänga och vi är oerhört glad att han tror på vår satsning”.

Tobias kommenterar följande om sin egen förlängning.

”Jag känner mig mer trygg i laget och föreningen i år.  Är riktigt taggad på nästa säsong och jag har ganska höga krav på mig själv och vill producera ännu mer poäng. Jag vet att jag har det i mig och satsningen som föreningen gör känns positiv”.

Kontrakterade spelare säsongen 2019/2020

Målvakter

Backar
Nils Karlsson
Kim Sehlstedt

Forwards
Marcus Eklund
Petter Grefve
Tobias Holmberg

Nyhetsarkiv