Inför Piteå och rutin in i truppen!

Nu har vi äntligen kommit till tiden när allting ställs på sin spets. Vinst eller förlust, nu ska allt avgöras. Ikväll spelas första matchen i Play Off 1 hemma mot Piteå och Jens Ledin kliver in i allvaret.

I måndags stod det klart att Piteå som högst rankad i lottningen av Play Off valde Tegs SK som motståndare. Ett ganska väntat val av en motståndare vi är väl bekant med. I lagens två möten under grundserien var det tajta matcher, första matchen på bortaplan vann Piteå på straffar med 4-3 och andra matchen i Umeå vann Piteå återigen med 4-3 efter en stark slutforcering i sista perioden. Vi ser med tillförsikt framemot denna utmaning.

Grundserien vann Piteå med god marginal och hade en favoritstämpel inför starten av AllEttan. En tuff serie där Piteå landade på fjärde plats och således rankad i topp inför Play Off 1. Vi missade AllEttan och avancerade till Play Off genom vinsten av Vårserien efter stabilt spel rakt igenom.

”Det känns väldigt inspirerande. Vi har vuxit allt eftersom säsongen lidit och har bra självförtroende i gruppen,  vi hade dessutom två jämna matcher i grundserien och vill verkligen ta chansen att rubba Piteå”, kommenterar tränare Patrik Rainersson inför första mötet.

Det står dessutom klart att Jens Ledin kommer in för att bidra med erfarenhet och rutin inför stundande matcher. 29-åringen har sedan tidigare två säsonger med föreningen där han var lagkapten och stod för 46 poäng på 64 matcher. Han har även rutin från Hockeyallsvenskan och kvalspel vid ett flertal tillfällen och dessutom ett avancemang med Björklöven till Hockeyallsvenskan.

”När sportchef Bagenda hörde av sig var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Det går inte annat än att älska att spela matcher av den här karaktären och jag ser verkligen framemot det. Det spelas verkligen en rolig hockey och jag hoppas min rutin kan pusha de yngra killarna”, kommenterar Ledin.

I Piteå finns även några Umeå-killar och spelare med koppling till Tegs SK. Syskonen Joel och Ludvig Vännström med föreningen som moderklubb, Oskar Matushkin vars far Igor både spelat och tränat i föreningen, Vindeln HF-fostrade Emil Wrenman som representerade a-laget mellan 2013 och 2015 och David Pettersson som spelade hos oss säsongen 12/13. Det allra mest uppmärksammade exemplet är dock att tränare Patrik Rainersson ställs mot sin son Erik som spelat med oss under pågående säsong och hamnade i Piteå strax innan sista övergånsdatum.

Nedsläpp 19.00 i A3 Arena.

Nyhetsarkiv