Att vinna eller att inte vinna, det är frågan.

Försäsongen med träningar och vänskapsmatcher är i full fart! Vi tar med oss den goda smaken som slutet på förra säsongen lämnade i gommen och ser med tillförsikt fram emot spännande bataljer i och utanför Umeå denna säsong.

Vi har i år ett lag som känns starkare än förra året. Det är ju minst sagt lovande eftersom vårt lag förra året var väsentligt starkare än året därförinnan. Det är inte bara det att vi känns starkare i alla lagdelar där jag särskilt nämner att vår backlinje känns minst sagt stabil och att vi har nu två målvakter som båda har kvaliteter att slåss om förstaspaden. Runt laget har vi sedan en rutinerad och ruskigt stabil stab av personer som kommer att bidra med spetskompetenser och medmänskligt stöd till killarna. De får sällan mycket strålkastarljus, men gör ett hästjobb som vi är helt beroende av från föreningen.

Här och nu vill jag särskilt lyfta Magnus Bäckmark, vår fystränare (som förövrigt själv nog har det bästa flåset norr om sydpolen). Hans piskor och morötter har fått svetten att formligen spruta i vårt nya , egenrenoverade gym. Grabbarna är i superform. Tack Magnus!

Men vad kallas nu ett svenskt idrottslag som inför matcher eller turneringar som i förhand utropar sig som vinnare eller så kallade storfavoriter. Jo, högst sannolika förlorare. Sällan levererar väl svenska lag när löpsedlar innan matcherna basunerat stora segerrubriker. Och det är alltså på sin plats att tona ner förväntningar och krypa i hop i den position där vi gör oss bäst, som hungriga Underdogs!

Vi har i och för sig en logisk målbild för den säsong som snart startar. Vi ska spela i Allettan, vilket kräver att vi slutar som sämst femma i serien. Den målsättningen är på inget sätt övermaga. Vi slutade ju sexa förra året och har en bättre trupp i år, så målbilden är fullt rimlig.

När vi här offentliggör föreningens målbild, så har vi internt, med ledare och spelare, också fört dialogen om att inga matcher vinns om man bara ställer ut skridskorna på isen. Med på planen måste också hjärtat och viljan finnas. Hockey är en kampsport där viljan att vinna alltid måste vara större än rädslan att förlora. Nu när vi har ett tydligt men också högt ställt mål så gäller det att skapa en känsla där ödmjukhet och en kaxig attityd balanseras i en bra mix.

Knepigt, knepigt men jag känner en trygg förtröstan i att coach Rainersson med stab använder de två veckor vi har inför seriestarten till att trimma vinnarinstinkten i vårt härligt sammansvetsade gäng.

Nu träningsmatch hemma till helgen, söndag 1 september 16.00 hemma mot SK Lejon. Hepp, hepp, hepp.

Fritz Sprung, Ordförande.

Nyhetsarkiv