Seger mot Östersund i premiären!

Med sitt andra mål för kvällen såg Sebastian Manberg till att Teg vann i premiären mot Östersunds IK med 1-2 efter förlängning.

Första målet av Manberg kom efter 15.39 i powerplay i första perioden, assisterad av Marcus Eklund och Anton Tano. Målsnålt var ordet och trots idel powerplay för respektive lag så höll sig 0-1 till mitten av tredje perioden när Östersunds Marwin Ingmarsson kvitterade. Teg fick sen ett gyllene läge att avgöra matchen med powerplay i sista minuten av den ordinarie speltiden.

Teg lyckades inte förvalta övertaget då men i spel 4 mot 3 i förlängningen var Manberg framme igen och avgjorde med sitt andra för kvällen.

”Känslan är otroligt skön, att vi fick den poängen vi hade i två perioder. Att få den extrapoängen var otroligt viktigt. Grabbarna sa att det var 8 år sen vi vann mot Östersund senast. Det säger egentligen vad vi har att jobba med, att vi har något spännande på gång. Vi ska ta med oss det här. Vi följde gameplan, de var mycket i vår zon. Det var okej men vi höll dem på utsidan. Vi jobbade hårt alla gubbar så det är ett bra betyg till allihop” kommenterar coach Patrik Rainersson dagens seger.

Tvåmålskytten Sebastian Manberg var av förklarliga skäl också nöjd.

”Det känns skönt, starkt att vinna mot Östersund borta i premiären. Det var egentligen lite slump, första målet var en retur men andra målet var ett bra pass av Elias Edströms så det var bara att hänga dit den. Alla jobbade hårt, och bidrog på alla möjliga sätt” var Manbergs ord efter premiärsegern.

Nu tar vi nya tag på onsdag 18 september hemma mot SK Lejon i A3 Arena med nedsläpp 19.00