Tredje nyförvärvet för säsongen!

Ännu ett nyförvärv är klart! Det är backen Alexander Andersson som har skrivit på för klubben. Han tillbringade två säsonger av ungdomsåren i Huddinge IK och tillbringade efter det fyra säsonger i Växjö Lakers juniorverksamhet. Han har fyra säsonger i hockeyettan på meritlistan och kommer närmast från Halmstad Hammers där han gjorde 19 poäng på 32 matcher. Tidigare har han även tillhört Vimmerby HC. 

Hur känns det att komma upp till den norra serien och Tegs SK?

Det känns superkul att få se hur norra serien är då jag bara vart i södra, min mamma är från Holmsund och morfar har spelat målvakt i Teg och bor nu i Hällnäs så jag har lite koll på Umeå och orterna runt om. Apropå klubben har jag bara fått goda intryck av den när André (Nordstrand) har berättat om hur det är och David (Bagenda) har förklarat hur det funkar med.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2021/2022?

Mina förväntningar är höga både för egen del och lagmässigt, jag tycker väldigt mycket om att vinna och jag tror alla som spelar vill spela slutspel och gå långt i det.

Kan du beskriva dina styrkor som spelare?

Mina styrkor är att jag är en offensiv back som är rörlig på skridskorna och har ett bra spelsinne.

Tegs SKs sportchef, David Muzito Bagenda om Alexander Andersson:

Alexander är en väldigt skicklig offensiv back med en bra första pass och han har även väldigt bra rörlighet ute på isen. 

Vi välkomnar Alexander till Umeå och Tegs SK!

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

Målvakter

Backar

Kim Sehlstedt
Martin Liljekvist
Alexander Andersson

Forwards

André Nordstrand
Ludwig Wistén

 

Nyhetsarkiv