TRÄNARDUON SOM SKA LEDA LAGET UNDER SÄSONGEN 2021/2022

I förrgår blev det officiellt med vilka som kommer leda a-laget i vinter. Victor Wallson som under förra säsongen var assisterande tränare när laget tog sig till åttondelsfinal, kliver nu in i en ny roll i föreningen som huvudtränare. 

Hur är känslan?
Det känns riktigt roligt att fortsätta i Teg och speciellt i den nya rollen som huvudtränare tillsammans med Kim och övriga. 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Det känns som vi har ett spännande lagbygge med många olika kvalitéer. Det är ju en hel  del nya spelare men också många viktiga kuggar kvar från förra säsongen så det ska bli spännande att se vad vi kan uträtta tillsammans.

Vad blir största skillnaden från din tidigare roll i föreningen?
Den största skillnaden blir ju att man har ett större helhetsansvar men det känns som ett roligt och ett naturligt steg från förra året. 

Kim Karlsson som har en lång karriär bakom sig med bland annat fem säsonger i Björklöven blir assisterande tränare och tar därmed klivet upp från Tegs J20 lag. 

Hur är känslan?
Känslan är jättebra såklart, riktigt roligt och motiverande att få ta klivet upp. Jag har en god känsla inför säsongen.

Vad tror du största skillnaden blir från J20 till A-lag?
Nej men det här vuxna människor så spelmässigt så är de mer färdiga spelare både på och utanför isen vilket gör att man kan gå in mer på detaljnivå.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Fortsätta utvecklas som ledare och hjälpa spelarna att ta nästa kliv men också att hjälpa Teg att fortsätta utvecklas som förening. 

Sportchef David Muzito Bagenda:
Jag tycker tränarsidan ser väldigt intressant ut för vår del. Vi har fått in två unga tränare som har sina bästa sidor i det individuella utvecklandet vilket passar vår vision som klubb. Vi vill ge våra spelare goda utvecklingsmöjligheter och denna tränarbesättningen har kunskapen som krävs. 

Nyhetsarkiv