Straffseger för Teg mot Ö-vik

Teg fick revansch för den senaste förlusten (0-3) borta mot Ö-vik, när laget hemmavann på straffar med 5-4. Matchvinnare blev Emil Wrenman, som satte den avgörande straffen, samt Jimmy Lundberg i målet!

Teg vinner matchen med 5-4, och man gör det utan att imponera. Hade man inte en storspelande Jimmy Lundberg i hemmakassen denna match, så hade det blivit en solklar seger för Övikslaget. Et Ö-vik som var klart bättre matchen igenom, och som även rättvist ledde med 1-0 efter den första perioden. Siffror som Teg ska var glad för efter första perioden.

Mitten perioden höjde sig Teg, trots att spelet i egen zon var allt annat än bra. Och det blev proppen ur, för båda lagen, där perioden innehöll hela sex mål. Och 4-2 till Teg i mittenronden. Teg gör fyra mål på nio skott, som kan kallas effektivt.

Tredje perioden liknade den första, där Ö-vik ägde det mesta av spelet, och periodens enda mål kom i mitten av perioden, när man kvitterade till 4-4. Perioden och matchen till förlängning, där Ö-vik hade ett gyllene läge. Med spel fyra mot tre i två minuter, utan att näta. Bra spel av Teg i dessa två minuter.

Matchen till straffavgörande, där Ö-vik missade alla tre straffar, eller det var Jimmy i Tegs kassen som räddade straffarna.  Zakarias Granlund missade Tegs första straff, men Emil Wrenman satte sin straff, som innebar 5-4 till Teg, och seger i matchen.

Kortfattat gör Teg en risig match, där ljusglimten var målvakten Jimmy Lundberg, tillsamman med Emil Wrenman, Zakarias Granlund och Markus Eklund. Det märktes klart att Teg bara hade tre ordinarie backar att tillgå.

Matchfakta: 5-4 (0-1, 4-2, 0-1,1-0)

Målgörare Teg: Zakarias Granlund 2, Markus Eklund, Christoffer Forssén, Emil Wrenman.