Inför Vännäs – Teg

Dags för andra omgången i serien, som bjuder på ett tidigt derby i Vännäs ishall. Båda lagen kommer från en förlust i premiäromgången, och vill ha tidig revansch!

Både Teg och Vännäs ”fick bita i det sura äpplet”, efter var sin förlust i inlednings-omgången av Hockeyettan i söndags. Teg förlorade (2-4) i en jämn kamp mot Kiruna, och Vännäs hade 0-0 tills sju(!) sekunder återstod av tredje perioden när Piteå gjorde 1-0, och vann matchen. Sur förlust för järnvägslaget som var nära en skräll, men kammade noll. Teg hade även chans till poäng hemma mot Kiruna, där laget vid 2-2 ställning, fick chansen i fem mot tre i två minuter, som är att jämföra med en straffspark i fotboll. Men det var spänt och omständligt i dessa två minuter, med dålig rörlighet och långsamma pass från hemmalaget. Utdelningen blev noll, och Kiruna var inte sen att utnyttja sitt fem mot fyra, strax därpå, som gav dem segern i matchen. Två mål av Kiruna, med två likadana PP varianter, avgjorde matchen till Kirunas fördel.

Nu gäller det för Teg att ta sig an Vännäs på onsdag, och laget har ju i minnet 1-3 förlusten senaste i bortamatchen mot Vännäs. Det är derby, och det är inte som andra matcher, där kampen och viljan oftast är det som fäller avgörande för match utgången. Teg är förvarnade, efter Vännäs insats borta mot Piteå i söndagens omgång.

Inga skador inrapporterade från den senaste matchen, men backarna Jesper Ericson, Viktor Schill och Anton Jernberg finns fortfarande på skadelistan inför onsdagens match. Forwarden Johan Grönberg missar även onsdagens match, och blir borta från spel cirka två veckor. Fredrik Sandström kommer även han att missa derbyt på grund av sjukdom. Även fortsatt skada på målvakten Joakim Moritz.