Tredje förlusten för Teg

Teg kunde inte ta sin första seger, i mötet i Ånäshallen, när laget tog sig an Kovland i söndagens omgång. Förlusten skrevs till 0-3.

Teg har det inte lätt just nu, och det ville sig inte mot Kovland heller, när laget på bortais fick åka hem med 0-3 i baken och noll poäng. Teg har det svårt i powerplay, där det inte vill sig. Noll mål på tio försök i matchen, och inte nog med detta, så kom det ett mål i baken när Teg hade PP, och Kovland kunde göra 1-0 i början av den andra perioden.

Även boxplay går trögt för tegarna, som fick se Kovland utöka till 2-0 i deras PP i början av period tre. Teg tog timout i slutet av tredje perioden, för att komma ikapp, men det kom ingen utdelning för laget, som nu har gjort tre mål på lika många matcher. Tränare Molin plockade ut Wälitalo när knappa två minuter återstod av tredje perioden, men utan resultat för Umeå-laget. Utan i stället så kom 3-0 i tom kasse för Kovland, som vinner matchen med samma siffror.

Sammanfattningsvis, så fick Teg fick se sig besegrat i powerplay och boxplay, där laget har en hel del att förbättra inför kommande matcher. Just nu har laget 0 % i powerplay, och man har det på 33,10 minuter i powerplay. Kommande match för Teg är bortamöte mot seriefavoriten Sundsvall på onsdag.

Matchfakta: 3 – 0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 29-27